Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
İsrail ordusundan uydurma Gemi raporu!
İsrail, Gazze'ye yardım konvoyuna düzenlenen saldırı ile ilgili raporunu açıkladı. Uluslararası sularda yardım konvoyuna saldıran İsrail ordusu, yeni raporla yine kanlı saldırısını aklamaya çalıştı.

İsrail ordusu soruşturma komisyonu, Gazze'ye giden yardım filosuna düzenlenen ve 9 Türk'ün ölümüne yol açan saldırıyla ilgili raporunu açıkladı. 100 sahifelik raporda İsrail kendisini aklamaya çalışılırken, Mavi Marmara gemisini de sanki kuşatma altındaki zavallı Filistin halkına yardım götüren bir gemi değil de, donanımlı bir savaş gemisi gibi gösterilmeksi uzmanları şaşırttı.

İsrail ordusunun hazırladığı raporda, İsrail'in istihbarat eksikliği ve bir dizi operasyonel hatasının olduğu ve bunun kötü sonuçlara neden olduğu belirtildi. Deniz Kuvvetleri komutanları, baskın sırasında karşılanabilecek direniş ihtimalini yeterince dikkate almamakla suçlandı.

İsrail Genelkurmay Başkanı Gabi Aşkenazi'ye teslim edilen 100 sayfalık raporda, saldırıda "operasyonel hatalar" olduğu belirtiliyor.

HATA YOK, BAŞARISIZLIK VAR

İsrail askerleri hakkında bireysel değerlendirmelerde bulunmayan rapor, operasyonun planlanmasında ve uygulamasında ihmal olmadığını savundu ve "planda hata yok, sadece başarısızlık var" değerlendirmesini yaptı.

ŞİDDETE HAZIRLANANLARI GÖRÜNCE PLANI GÖZDEN GEÇİRMELİYDİ

Deniz Kuvvetleri'ni, B planı olmadığı için eleştiren rapor, "İsrail ordusu hava ve denizden şiddetlw direnmeye hazırlanan aktivistleri gördüğü zaman, komandoları güverteye indirme kararını bir daha gözden geçirmeliydi."

İLK ATEŞİ GEMİDEKİLER AÇTI

Komisyonun Başkanı Giora Eiland tarafından Gabi Aşkenazi'ye takdim edilen rapor, gemiye inen komandolara ilk kez aktivistlerin ateş ettiğini de iddia etti. Raporda, "Muhtemelen önceden hazırlanan silahlarla aktivistler ateş etti. İsrailli bir askerin dizinden çıkarılan kurşunun çapı, donanmanın kullandığı kurşunların çapından farklıydı" ifadesi yer aldı.

UZMANLAR: RAPORLA GÜNDEM SAPTIRILIYOR

Mavi Marmara gemisine saldırının uluslararası kamuoyunda İsrail'i çok zor duruma düşürdüğünü belirten uzmanlar, İsrail'in kendini aklamak için uydurma raporlara başvurduğunu belirtti.

Uluslararası sularda gemiye saldırmanın başlıbaşına bir suç olduğunu belirten uzmanlar, gemideki batılı insanların dahi İsrail'in bir uyarıda bulunmadan saldırdığını ve bunun uluslararası ceza gerektiren bir suç olduğunu söyledi.

Video görüntülerinin Mavi Marmara gemisindeki yardım gönüllülerin silah taşımadığını çok açık bir şekilde gösterdiğini belirten uzmanlar, İsrail'in ilk kurşunu onlar sıktı yalanına başvurmasını kınadıklarını açıkladı.

Kaynak: TimeTurk
Eklenme tarihi: 12.07.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 CONTAZ Gemi İşlet..
 ÖZGÜN Company
 MARİN Römorkör ve..
 CANAS Petrol ve G..
 VERA Denizcilik
 O.D.G.I. SHIPPING
 SANTRA Denizcilik..
 TURGUT REİS Deniz..
 GAMMA Denizcilik
 SENKRON Travel
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim