Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
İskenderun Limanı özelleştiriliyor
İskenderun Limanı 36 yıl süreyle işletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirilecek. Son teklif tarihi 4 Ağustos 2010 olan özelleştirme sürecinde şu ana kadar 14 firma ihale için teminat mektubu verdi.

Türkiye'nin Akdeniz kıyısındaki en doğu noktasında bulunan İskenderun Limanı da sonunda 2. defa olarak özelleştirme kapsamına alındı. 17 Mayıs'ta ihaleye açılan proje, 4 Ağustos'a kadar olan 2.5 aylık süre içinde hazırlanacak, teklif haline getirilecek. 36 yıllık bir süre için özelleştirilecek olan limanın kimin tarafından işletileceği merakla bekleniyor.

Şu ana kadar ihale için 14 firma teminat mektuplarını ilgili kurumlara teslim etti. İskenderun Limanı'nın özelleştirilmesi ve işletmesinin İskenderunlu iş adamları tarafından yapılması noktasında fikir birliği yapılmasına rağmen İskenderunluların hiçbir girişimde bulunmamaları dikkat çekti.

İŞADAMLARI LİMANA SAHİP ÇIKMALI

Akdeniz Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Aymen, yeniden ihale sürecine çıkarılan İskenderun Limanı'na İskenderunlu işadamlarının sahip çıkması gerektiği kaydetti. Aymen, limanın ihale sürecinde tek bir İskenderun firmasının yer almamasının İskenderun aleyhine bir gelişme olduğunu ifade ederek, "İskenderun kendine en yakın olan Mersin Limanı ile rekabet etme mecburiyetinde. Mersin Limanı'nı işleten bir firmanın İskenderun Limanı'nı alması rekabet kuralına aykırıdır. Liman için teklif veren firmalara baktığımızda İskenderun içinden bir tek firmanın bile olmamasını, bölgemiz açısından büyük bir dezavantaj olarak görüyorum" dedi.

GÜÇ BİRLİĞİ İÇİN DESTEĞE HAZIRIM

İskenderun'da çok başarılı iş adamları olduğunu ve liman için el birliği verilmesi gerektiğini belirten Aymen, "İşadamlarının konsorsiyum içinde olmaları gerekir. İskenderun'da bu işe önderlik edebilecek işadamları olmalı. İskenderun tarih boyunca liman şehri olarak anılmıştır. Çok önemli gelir kaynakları olabilir. Özellikle Suriye ile deniz yolu ticareti geliştirilebilir. Alışveriş ve ticaret artırılabilir. Tüm bunları yaparken, bu limana da mutlaka konteynır terminali kurulması gerekir. Bölge işadamları olarak üzülüyoruz. Yarın geç olmadan, liman elimizden niye gitti demeden limana sahip çıkılmalıdır. Kurulacak güç birliğine bende destek vermeye hazırım" dedi.

TEMİNAT MEKTUBU VEREN FİRMALAR

Afken Holding, Global Liman İşletmeciliği, Çelebi Holding, Limar Liman Gemi İşletmeciliği AŞ. Ceynak Lojistik, Limak Yatırım İşletme Hizmetleri, Yıldırım Holding, Mersin Deniz Ticaret Odası, Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği, IC İçtaş İnşaat Sanayi ve Tic AŞ, Kumpart Liman ve Lojistik Hizmetleri Tic. AŞ, Anadolu Girişim Grubu (Gaziantep) Özduy Uluslararası Taşıma, Albayrak Turizm Seyahat İnşaat Tic. AŞ.

Kaynak: Dikkathaber
Eklenme tarihi: 14.07.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 NİKMARİNE
 FORSA Uluslararas..
 AE Medya Turizm İ..
 ABALCO
 PAŞABAHÇE Denizci..
 TEXPERT Teknoloji..
 GOODHOPE Shipping
 CAMUZLAR Sea Prod..
 KUTUP Denizcilik
 SERPEN Shipping
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim