Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
24 Nisan 2024
Haber
Anket
Altınbaş Holding'in sekizinci tankeri de suya indi
Altınbaş Holding iştiraklerinden Galata Denizcilik’in Tuzla Gisan Tersanesi’nde 45 milyon dolar yatırımla inşaa ettirdiği “RUBY-T” isimli 21.000 DWT’luk tanker, Devlet Bakanı Mehmet Zafer Çağlayan, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan’ın katıldığı törenle suya indirildi.

Enerji, finans, perakende, mücevherat, lojistik, eğitim ve spor alanlarında faaliyet gösteren Altınbaş Holding 8. Tankerini düzenlenen törenle Tuzla Gisan tersanesinden denize indirdi. Altınbaş Holding iştiraklerinden Galata Denizcilik’in inşaa ettirdiği 21.000 DWT’luk “RUBY-T”(Yakut) isimli tanker, holdingin kimyasal ve petrol taşımacılığı konusunda uzmanlaşmış bir diğer iştiraki Transal Denizcilik tarafından işletilecek.

Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı İmam Altınbaş indirme töreninde yaptığı konuşmasında ülkenin etrafını çevreleyen denizlerin uluslararası rekabette pek çok fırsatlar sunan en önemli zenginliklerden biri olduğunu söyledi. Dünyayı sarsan ekonomik krizlere rağmen Türk Denizcilik sektörünün gelişimine olan inançlarından dolayı aralıksız yatırıma devam ettiklerini belirten İmam Altınbaş, RUBY-T’nin filolarına katılmasıyla Transal Denizcilik’in işlettiği taşıma kapasitenin 100.000 DWT’a ulaştığını dile getirdi.

Galata Denizcilik’in Türk tersanelerinde verdiği toplam kapasite siparişinin 135.000 DWT’a ulaştığını vurgulayan İmam Altınbaş, “Altınbaş Holding olarak ilkemiz; bu ülkede kazandığımızı bu ülkeye yatırmak, daha fazla katma değer, daha fazla istihdam ve daha fazla refah yaratmaktır. Ülkemizin kaynaklarıyla dünya denizlerine bir mücevher daha kazandırmanın sevincini yaşıyoruz” dedi.

GEMİLERE DEĞERLİ TAŞLARIN İSMİNİ VERİYOR

Temelleri 1950’lerde atılan ve mücevherat sektöründe faaliyet gösteren Altınbaş Holding, dünya denizlerinde taşımacılık yapan tankerlerine Topaz, Turkuaz, Saphire, Ruby(yakut) gibi değerli taşların isimlerini veriyor.

Bünyesinde barındırdığı 35 markasıyla 3 kıtada gerçekleştirdiği uluslararası yatırımlarla aktif büyüklüğü 4 milyar doları aşan ve 3500 çalışanı bulunan Altınbaş Holding, Türkiye’nin en hızlı büyüyen grupları arasında yerini aldı.

Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 16.07.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BLUETANKERS
 MILLENIUM Yachtin..
 DMY Denizcilik A...
 GRAND OCEAN
 ALDEBARAN Gemi İş..
 EREĞLİ Denizcilik..
 DEEP Maritime
 FENWICK MARITIME
 BAFA Su Ürünleri
 AYANOĞLU Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim