Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Tur teknesinde yangın dehşeti!
Dalaman yakınlarında çıkan yangında, bir turist kayıp!

Teknedeki 22 kişi kurtarılırken kamarada sıkışan bir kadın turist, batan tekneyle birlikte sulara gömüldü. Muğla'nın Marmaris ilçesinden Fethiye'ye giden ve içinde 18 İspanyol yolcu ile 5 mürettebatın bulunduğu ahşap yelkenli teknede çıkan yangında bir İspanyol turist hayatını kaybederken, teknedeki 22 kişi helikopterle kurtarıldı. Kamarada sıkışan İspanyol kadın turist yanan tekneyle birlikte sulara gömüldü. Muğla Valiliği, 60 yaşındaki Paloma Dalves Peteon için arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Marmaris'ten Fethiye'ye doğru yola çıkan ve içinde 18 İspanyol yolcu ile 5 mürettebatın bulunduğu, mavi yolculuk için kullanılan ''Kayhan-9'' adlı ahşap teknenin kamara kısmında, Dalaman ilçesinin Kapıdağı Yarımadası mevkisinde saat 18.00 sıralarında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. 35 metre uzunluğunda, 8 kamaralı teknede kısa süre içinde büyüyen yangını söndüremeyen mürettebat, telsiz ve telefonla sahil güvenlik ekipleri ve bölgede bulunan diğer teknelerden yardım istedi.

HELİKOPTER ÖNCE SU ATTI, SONRA KURTARDI

Yanmaya devam eden teknedekileri kurtarmak üzere bölgeye çok sayıda sahil güvenlik ekibi ve orman yangını söndürme helikopteri gönderildi. Bölgeye ulaşan ekipler, yangını söndürmeye çalışırken, su atan helikopter daha sonra teknede mahsur kalanların tahliyesinde kullanıldı. Teknedeki 22 kişi, helikopterden sarkıtılan iple, yanan tekneye yaklaşan Sahil Güvenlik botlarına çıkarıldı. Kurtarılan turistler ve gemi mürettebatı, sahil güvenlik botları ve bölgeden geçen başka bir tekneyle Fethiye'ye götürüldü. Kurtarılan 22 kişi, Fethiye limanında bekletilen ambulanslarla ilçedeki hastanelere kaldırıldı. Bir kişinin durumunun ağır, 21 kişinin hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.

Kayıp kadın turist Paloma Dalves Peteon için arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü belirten Muğla Valiliği yetkilileri, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını belirterek, ''Olayla ilgili soruşturma sahil güvenlik ekipleri ve Göcek Liman Başkanlığı ekiplerince yürütülüyor. Bu süreçte öncelik, teknede bulunan kişilerin kurtarılmasına verildi. Teknede çıkan yangının sebebi ve ihmal olup olmadığı araştırılıyor'' dedi.Bu arada Marmaris'ten ayrıldıktan hemen sonra kamaradaki elektrik tesisatında sorun yaşandığı, yangının da bu yüzden çıkmış olabileceği öne sürüldü.


Kaynak: HaberTürk
Eklenme tarihi: 29.07.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GARANTİ Denizcili..
 BEYTUR Turizm
 GÜÇLÜ Denizcilik ..
 ŞAHİNOĞULLARI Den..
 JASMİNE COURT Hot..
 MARMARA Deniz Taş..
 ALTUNTAŞ Denizcil..
 SANTRA Denizcilik..
 GENTA
 TRIMORYA Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim