Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Kruvaziyerde dağıtılan broşürde, ‘Türkiye'de terör’ uyarısı !
Aydın’ın Kuşadası İlçesi’ne gelen, Ofer ailesinin büyük hissedarı olduğu Royal Caribbean şirketine ait ‘Splendour Of The Seas’ adlı gemide Türkiye’de güvenliğe yönelik uyarı yazıları dağıtıldığı ortaya çıktı.

Dev kruvaziyer gemisinin kaptanınca altına imza atılan yazıda turistlere, ‘Bir terör ülkesi olan Türkiye’de kesinlikle yalnız dolaşmamaları ve turlara katılmaları’ uyarısında bulunuldu.

Yunanistan’ın Pire Limanı’ndan yola çıkıp dün sabah saatlerinde, 2 bin 76 yolcusuyla Kuşadası Limanı’na yanaşan ABD bayraklı ‘Splendour Of The Seas’ adlı dev kruvaziyer gemisi ortalığı karıştırdı. Çoğunluğu ABD’li olan gemideki yolculara, kaptan Tommy Nyseter imzalı, Türkiye’yi karalamaya yönelik uyarı yazıları dağıtıldığı belirlendi. Ofer ailesinin büyük hissedarı olduğu Royal Caribbean şirketine ait gemide dağıtılan İngilizce yazıda şu ifadelere yer verildi:

“Tüm yabancı ülkelere gidecek olan ziyaretçiler gibi, Türkiye’ye gidecek olan ziyaretçiler de kendi güvenlikleri ve tanık olacakları farklı kültürlere ve inançlara karşı dikkatli olmalıdırlar. Ziyaretçilerimize Türkiye’de meydana gelen bazı olaylar hakkında bilgi vermenin önemli olduğunu düşünüyoruz. Son zamanlarda özellikle ABD vatandaşlarına yönelik olmak üzere, terör ve şiddet olaylarında artış gözlemlenmektedir. ABD Hükümeti, Türkiye’ye seyahat edecek olan vatandaşlarını şehir merkezinde ve turistik alanlarda olabilecek bu tür olaylara karşı dikkatlı olması, konusunda uyarmaktadır. Ziyaretçilerin çevre halkına karşı dikkatli olması, olası spontane gösterilerin farkında olması ve kalabalık topluluklardan kaçınmalarının önemli olduğunu belirtmektedir. Bu gösteriler barışçıl amaçlı düzenlense bile, aniden şiddet olayına dönüşebilmektedir. Türkiye için, onu ziyaret eden ziyaretçilerin güvenliği büyük önem atfetmektedir. Güvenlik görevlileri, yasa uygulayıcılar ve askeri yetkililer, hergün güvenlik önlemleri almaktadır. Artan tehditler nedeniyle Türk yetkililer, ziyaretçilerinin güvenliğini sağlamak için, güvenlik tedbirlerini artırmıştır. Türkiye’yi ziyaretiniz sırasında, sadece rıhtımda değil, tüm tur noktalarında güvenlik tedbirlerinin arttığını göreceksiniz. Buna ek olarak misafirlerimize, turumuzun parçası olan turistik noktaları ve görülecek yerleri ziyaret etmelerini teşvik ediyoruz. Misafirlerimize yalnız seyehat etmelerini veya çok uzak noktalara gitmelerini önermiyoruz. Sizin güvenliğiniz mürettebatımızın öncelikli kaygısıdır. Bu anlayış, Türkiye’ye olan seyatinizi güzel bir hatıraya dönüştürecektir.”

TİCARET ODASI'NDAN TEPKİ

Bugün akşam saatlerinde Santorini Limanı’na hareket edecek gemide dağıtılan yazılar Kuşadası’nda tepki yarattı.
Gemiyle gelen turistleri anlaşmalı mağazalara götürmek için bu yollara başvurulduğunu anlatan Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, tepkisini dile getirdi. Akdoğan, “Gemiyle gelen turistleri bir yere yönlendirmek için her türlü karalama yapılıyor. Olmayan şeyler, hayali senaryolar üretiliyor. Amaçları grupları kaçırmamak, anlaşmalı mağazalara otobüslerle götürmek. Bunlara tepkimizi resmi kanallarla gösteriyoruz” diye konuştu.

2 YIL ÖNCE DE BENZER OLAY

İki yıl önce de Kuşadası Limanı’nı ziyaret eden Malta bandıralı ‘Celebrty Galaxy’ adlı gemide dağıtılan broşür bardağı taşırmıştı. Broşürlerde Türkiye'nin çok güvensiz bir ülke olduğu ifade edilerek, “Kuşadası Limanı’na indiğinizde yanınıza kesinlikle para, kredi kartı ve diğer değerli eşyalarınızı almayın. Limandan çok fazla uzaklaşmayın. Türkiye güvenli değil” denilmişti. Alışveriş yapmak isteyen turistler ise acentecenin belirlediği merkezlere yönlendirilmişti. Kuşadası Ticaret Odası, TÜRSAB ve diğer meslek örgütlerinin tepkisi üzerine gemi yöneticileri özür dilemek zorunda kalmıştı.

Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 03.08.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MARTRANS
 ATLAS Gözetim ve ..
 AMİRAL Maritime
 LÜFER Turizm orga..
 DEN-TA Denizcilik
 PROMOTE A.Ş.
 TEB Denizcilik
 HAY Shipping
 AYGAZ A.Ş.
 ERC Denizcilik Lt..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim