Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Mumbai'de Çarpışan İki Tankerden Sızan Yakıt Durdu
Hindistan'ın en yoğun limanı olan Mumbai açıklarında Cumartesi günü meydana gelen gemi kazasından sonra Arap Denizi'ne sızan yakıtın dün kendiliğinden durduğu bildirildi.

Hindistan sahil güvenlik ekipleri tarafından yapılan açıklamada Cumartesi gününden beri Mumbai açıklarına 500 ton yakıtın sızdığı bildirildi. Hindistan otoriteleri batma riski olup yan yatan MSC Chitra gemisinde bulunan 2 bin 200 ton yakıtı güvenli şekilde tahliye etmek için Hollanda'dan özel bir ekibin çağrıldığını açıkladı.

6 kurtarma şilebi ve bir helikopter kurtarma ve güvenlik çalışmalarına devam ederken 33 denizci de güvenli şekilde kurtarıldı.

Kazaya karışan MV Khalija-III gemisinde büyük çapta hasar olmazken Hindistan'ın ve Arap Denizi'nin ek yoğun limanı olan Mumbai limanında trafik 3 gündür durmuş vaziyette. Hindistan'ın Bharat Petrol şirketine ait 1.5 milyon varil katı yakıt taşıyan 3 tanker gemisi de güvenlik gerekçesi ile limana alınmıyor.

Hindistan otoriteleri ayrıca MSC Chitra gemisinden denize düşen 400'e yakın konteynırda bulunan kimyasalların da tamamen sulara karıştığını bu yüzden tam güvenli temizlik sağlanmadıkça deniz ürünü yenmemesini tavsiye etti. Mumbai'de bulunan Bhabha Atom Araştırma Merkezi'ndeki reaktörlerin soğutmasında kullanılan deniz suyu kullanımı da olası yakıt ve kimyasal sıçramasına karşı durduruldu.

Denizcilik otoritesinden yapılan açıklamada denize düşen konteynırlardan 31'inde organo-fosfor ve benzeri zirai ve hayvansal ilaçlar, zararlı kimyasallar ve sodyum hidroklorür bulunduğu ve bu kimyasalların denize aktığı bildirildi.

Hindistan Denizcilik otoritesinin Mumbai limanındaki trafik ve bölge güvenliği ile alakalı bugün bir açıklama yapması ve liman trafiğinin açılması bekleniyor.


Kaynak: Sondakika
Eklenme tarihi: 10.08.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ATİPOST Turizm
 CANAS Petrol ve G..
 MOBYDİCK Yat
 BEKO Ticaret A.Ş.
 ERCAN Denizcilik
 DENAŞ Deniz Nakli..
 CK Shipping
 HORİZON LTD.
 KÜÇÜKPRENS gezi t..
 ETA Petrol A.Ş.
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim