Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Karasu'da İlk Gemi Denize İndirildi
Sakarya Karasu ilçesinde Gündoğdu Gemi Sanayi tarafından 2007 yılında kurulan tersanede yapılan 8 bin 200 tonluk 'Garip Baba' isimli kuru yük gemisi Karadeniz'e indirildi.

Tersanede, 2008'de ikinci gemi olarak yapımına başlanan 8 bin 200 grostonluk yük gemisinin yapımı 17 aylık bir çalışma sonucu tamamlandı. Günlük yaklaşık 200 işçinin çalışması sonucu tamamlanan 120 metre uzunluğunda, 16 metre genişliğindeki 'Garip Baba' isimli geminin 8 metrelik kısmı suyun altında kalıyor. En yüksek kısmı 34 metre olan geminin indirilmesi öncesinde denizde derinleştirme çalışmaları yapıldı. Özel balonlar yardımıyla denize indirilen gemi, daha sonra römorkör tarafından çekilerek Marmara Tersanesi'ne götürüldü.

Gündoğdu Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Gündoğdu, CİHAN muhabirine yaptığı açıklamada, geminin tamamlanmasında gecikmenin söz konusu olmadığını ifade etti. Gemiyi suya indirmek için Şubat ayını öngördüklerini ancak indirme işlemi için Ağustos'u beklemek durumunda kaldıklarını kaydeden Gündoğdu; 'Eğer Şubat'ta indirme işlemi gerçekleştirseydik yüzde 60-65 ile denize indirilecekti. Şimdi ise geminin yüzde 95-97'si tamamlandı. Zaman kaybı diye bir şey söz konusu değil. Denizde duracağı süreyi karada değerlendirdik.' dedi.

YENİ SİPARİŞLER İÇİN GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

Yeni sipariş için birden fazla firma ile görüşme halinde olduklarını anlatan Gündoğdu, şöyle konuştu: 'Şu an için 1,5 aylık bir boşluk görünüyor. Ancak sonrası için birden fazla firma ile görüşüyoruz. Şartlarda anlaşabilirsek önümüzdeki süreçte çalışmalarımızı hızlandırarak sürdüreceğiz.'

Öte yandan, ilk geminin denize indirilişi sebebiyle tören düzenlenmedi. 'Garip Baba' isimli geminin Karadeniz'e indirilişini Gündoğdu Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Gündoğdu, tersane yetkilileri ve tersane çalışanları izledi.


Eklenme tarihi: 20.08.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ERCAN Denizcilik
 ATİPOST Turizm Lt..
 AK Denizcilik
 CAPELLA Denizcili..
 MED MARİNE HOLDİN..
 ABC SHIPSTORE D..
 AKINTÜRK Ltd. Şti..
 ADAKENT Gemi İşle..
 BEY Denizcilik
 GRUP Denizcilik S..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim