Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Kıyı alanında yatırım yapmak isteyenler dikkat!
Kıyı ve sahil şeritleri ile doldurma ve kurutma yoluyla kazanılan arazilerdeki yatırımlar için ''yatırım teklif dosyası'' ile birlikte Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğüne başvurulacak.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, kıyı ve sahil şeritleri ile doldurma ve kurutma yoluyla kazanılan araziler üzerinde yapılacak yapı ve tesislerle ilgili yürütülecek işlemler, istenilecek bilgi ve belgelere ilişkin usul ve esasları belirlendi.

Bakanlığın tebliği, Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tebliğe göre, kıyı ve sahil şeritleri ile doldurma ve kurutma yoluyla kazanılan araziler üzerinde yapılacak yatırıma ilişkin ''yatırım teklif dosyası'' ile birlikte Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğüne başvurulacak.

Yatırım teklif dosyasında yer alması gereken belgelerin sıralandığı tebliğde, başvuru öncesi, fizibilite raporu ve modelleme raporu hazırlanmasına gerek olmadığına dair Denizcilik Müsteşarlığı Deniz Ulaştırması Genel Müdürlüğünden (DUGM) görüş alınması halinde, bu raporların yatırım dosyasında bulunmasına gerek bulunmadığı belirtildi.

Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğünce yatırımcı tarafından hazırlanan yatırım teklif dosyası 15 gün içinde incelenecek.

Yatırım teklif dosyasındaki eksikliklerin tamamlanması veya düzeltilmesi gereken hususların düzeltilmesinden sonra, Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü uzmanlarınca yatırım yapılacak alanda inceleme gerçekleştirilecek.

Yatırım teklif dosyası, ilgili bütün bilgi ve belgeler ve Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğünce hazırlanan arazi tespit-değerlendirme tutanağı ve ekleriyle birlikte, incelenme ve değerlendirme için Bayındırlık ve İskan Bakanlığına gönderilecek. Ayrıca yatırım teklif dosyasında bulunan ilgili evraklardan birer örnek de ön izin işlemleri için Defterdarlığa 15 gün içinde gönderilecek.

Bakanlık da yatırım teklif dosyasını 15 gün içinde inceleyecek ve uygun görülmesi halinde yatırım teklif dosyasını kurum ve kuruluşların görüşlerine sunacak.

Tebliğle, yatırım teklif dosyasıyla birlikte kurum ve kuruluşlara gönderilecek evraklar ile kurum ve kuruluşlarca yapılacak inceleme ve değerlendirme usulleri de tespit edildi.

Buna göre, Genelkurmay Başkanlığı, teklifin bulunduğu alanın askeri bölge veya askeri güvenlik bölgesi sınırları içinde kalıp kalmadığı, kalıyorsa, söz konusu alan sınırları, plan ve plan notlarına eklenecek hususlar yönünden değerlendirme yapacak.

Denizcilik Müsteşarlığı Deniz Ulaştırması Genel Müdürlüğü (DUGM) ve Denizcilik Müsteşarlığı Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdürlüğü (GİTGM), seyir emniyeti ve deniz güvenliği ile teknik kriterler yönünden değerlendirmede bulunacak.

Ulaştırma Bakanlığı Demiryolları, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü (DLHİGM), Ulaştırma Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun ve ilgili diğer mevzuat uyarınca, yatırımlar ve projeler kapsamında durumu değerlendirecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü (YİGM) veya Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü (KVMGM), teklifin bulunduğu alanın, kültürel ve korunacak değerler yönünden sit alanı içerisinde kalıp kalmadığı, kalıyorsa, sit alanlarının sınırları, plan ve plan notlarına eklenecek hususlar yönünden değerlendirme yapacak.

Çevre ve Orman Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi ve Planlama Genel Müdürlüğü (ÇEDPGM),çevresel değerler ve bu değerlerin korunması açısından konuyu ele alacak.

Tarım İl Müdürlüğü, toprak değerleri ve su ürünleri kapsamında değerlendirmede bulunacak.

İlgili Belediye veya Büyükşehir Belediyesi, söz konusu alanın yakın çevresine ait onaylı imar planı veya imar planı çalışması bulunup bulunmadığı hususlarını inceleyecek.

Milli Emlak Genel Müdürlüğü, ön izin ve tahsise ilişkin hususlara bakacak.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, bu kurum ve kuruluşlar dışında kalan ve teklif imar planı ile ilgisi olan başka kurum ve kuruluşların da görüşlerini alabilecek.

Bakanlıkça yatırım teklifine ilişkin görüşüne başvurulan kurum ve kuruluşlar, görüşlerini 45 gün içinde bildirecek. Duruma göre verilebilecek ek süre hariç, 45 gün içinde görüş bildirmeyen kurum ve kuruluşun uygun görüş verdiği kabul edilecek.

DENİZDEKİ AHŞAP İSKELELER

Kıyı kenar çizgisinin deniz tarafında yapılacak ahşap veya çelik ayaklı hafif yapı niteliğindeki ahşap iskelelerin yapımı için, ilgilisi tarafından vaziyet planı ve gerekçelerini belirten bir raporla birlikte, Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğüne başvurulacak. Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğünce konu yerinde incelenecek ve vaziyet planı uygun görüldükten sonra, vaziyet planına göre ilgilisi tarafından ahşap iskele yapılacak. Uygun görülen vaziyet planının bir örneği Defterdarlığa gönderilecek.

YATIRIMDA, BÜTÜNLÜK SAĞLANACAK

Bakanlık tarafından yatırım yapılacak alana ilişkin hazırlanan yatırım teklif dosyasını ve teklif planı, ilgili kurum ve kuruluşların görüşleri çerçevesinde 15 gün içinde incelenecek ve onaylanmak üzere, Bakan onayına sunulacak.

Teklife konu yatırımın, içerik yönünden tamamlayıcısı niteliğinde olan ve kıyı kenar çizgisinin kara tarafında bulunan bölümleri varsa, bu alanlar, planlamaya dahil edilecek ve teklifin bütünlüğünün ve işleyişinin kolaylaştırılması amacıyla Kıyı Kanunu ve İmar Kanunun ilgili maddeleri uyarınca onama yapılacak. Onaylanan planların ilan ve askı işlemleri, Valilik ve Belediyesi tarafından yerine getirilecek.

''Teklif imar planının onaylanması'', ''uygulama projelerinin incelenmesi ve onayı'', ''kullanma izni veya irtifak hakkı'', ''yapı ruhsatı'', ''yapı kullanma izni'' gibi sürece ilişkin esasların da belirlendiği tebliğde, bütün süreçlerin, Bakanlık, MEGM, DLHİGM, DUGM ve GİTGM'nin görüşleri çerçevesinde belirlendiği kaydedildi. Bu süreci etkileyecek değişikliklerin, tebliğde imzası bulunan bu kuruluşların koordinasyonunda yapılacağı belirtildi.

Tebliğ hükümleri, tebliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce ilgili Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğüne veya Bakanlığa gönderilen imar planı teklifleri ile ihalesi yapılmış kamu yatırımlarına ilişkin teklifler hakkında uygulanmayacak. Söz konusu imar planı teklifleri başvurunun yapıldığı tarihteki mevzuata göre sonuçlandırılacak.


Kaynak: ntvmsnbc
Eklenme tarihi: 06.09.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 TAN Tanker
 DENSA TANKER İşl...
 NUR Denizcilik
 RECA MARMARA Nak...
 AKAR Shipping
 İSTANBUL DENİZCİL..
 EKİNCİ Gemi Hizme..
 MEMORIES Yatching
 GEMAK Şirketler G..
 CİNER Marine Ters..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim