Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Çin'de Japonya'ya Kaptan Protestosu
Çin'in başkenti Pekin'de, bir Çinli gemi kaptanını alıkoyan Japonya aleyhine 100 kişiden oluşan bir grup tarafından protesto gösterisi düzenlendi.
Pekin'deki Japonya Büyükelçiliği önünde sıkı güvenlik önemleri altında yapılan protesto eyleminde , "Kaptanı serbest bırak", "Kahrolsun küçük Japonya", "Diaoyu Adası'nı geri ver" ve Japonya'nın 1931'de Mançurya'yı işgal yıl dönümüne atıfta bulunularak "18 Eylül'ü hatırla" sloganları atıldı. Pekin yönetimi, bir hafta içinde Çinli kaptanın serbest bırakılması için Japonya Büyükelçisini beş kez Dışişleri Bakanlığı'na çağırmıştı.

Japonya'da yayımlanan tarih kitaplarında Japon ordusunun saldırılarının örtbas edildiği gerekçesiyle 2005 yılında da on binlerce kişi Japonya'yı protesto etmiş ve Pekin'deki Büyükelçilik binası ile Çin genelindeki birçok Japon lokantası hasar görmüştü.

7 Eylül'de Çin balıkçı gemisi ile iki Japon devriye gemisinin 40 dakika arayla Doğu Çin Denizi'ndeki egemenlik tartışması olan bir bölgede çarpışması, iki ülke arasında diplomatik kriz çıkarmıştı. 41 yaşındaki Zhan Qixiong adlı kaptanı 'kamu görevini engellemek ve gemilere kasten çarpmak' suçundan gözaltında tutan Japonya, balıkçı teknesinin 14 kişilik mürettebatını serbest bırakmıştı.

Egemenlik hakları tartışmalı olan takımadalara Japonya Senkaku, Çinliler ise Diaoyu adını veriyor. Doğu Çin Denizi'ndeki söz konusu kazanın olduğu yer Japonya kontrolünde, ancak hem Çin hem de Tayvan, bu bölge üzerinde hak iddia ediyor. Daha önceleri de Çin ile Japonya arasında Diaoyu adaları ile ilgili olarak birçok defa sorun yaşanmıştı. Japonya da geçmişte çok kez, Çin gemilerinin bu adalara fazla yaklaşması nedeniyle Pekin'e protesto notası vermişti. Doğu Çin Denizi'ndeki tartışmalı bölgede petrol arama çalışmaları ile ilgili sorunlar ise halen devam ediyor.


Kaynak: Haberler.com
Eklenme tarihi: 20.09.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 YÜTEK Denizcilik
 ZAS Denizcilik
 KARYA Shipping & ..
 UNİCORİMAN
 GÜLCEM Denizcilik..
 GÜRDENİZ Deniz na..
 CİHAN Gemi Elektr..
 HACI İBRAHİM HACI..
 CENKER Denizcilik..
 DEVAL A.Ş.
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim