Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Deniz Otobüsleri'nin özelleştirilmesinde pürüz aşıldı
İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ'nin (İDO) özelleştirilecek olan dış hatları ile özelleştirme kapsamı dışında tutulacak şehir içi hatları, yeni kurulan bir şirketle birbirinden ayrıldı.

İDO'nun sahibi İstanbul Büyükşehir Belediyesi, şehir içi deniz ulaşım hatlarına ait vapurları ile işletmeciliğinin bağlı olacağı, İstanbul Şehir Hatları Turizm Sanayi ve Ticaret AŞ isimli yeni bir şirket kurdu. Bu şirketin kurulmasıyla dünyanın en büyük deniz ulaşımı şirketi İDO'nun özelleşmesinin önündeki en büyük engel çözüldü. Zira İDO bünyesinde bulunan şehir hatlarının satılmasına Kabotaj Yasası izin vermiyordu. Şehir hatları ve gemilerin yeni şirkete devredilmesiyle birlikte İDO, hızlı feribot, arabalı vapur ve Ro-Ro taşımacılığı yapacak. İDO'yu özelleştirmeye hazırlayan danışmanlık şirketleri çalışmalarını tamamlamak üzere. Konsorsiyumun hazırlayacağı rapor İstanbul Büyükşehir Beledeyi Başkanı Kadir Topbaş'a sunulacak. Belediye kaynaklarına göre İDO özelleştirilmesi bu yıl sonunda tamamlanacak.

Şehir hatlarını işletecek İstanbul Şehir Hatları Turizm Sanayi ve Ticaret AŞ'yi, İstanbul Belediyesi'ne bağlı 5 şirket kurdu. 5 milyon lira sermaye ile kurulan şirketin ortakları Kiptaş, İspark, Bel-Bim, İstanbul Ulaşım AŞ ve İston. Şirketin genel müdürlüğüne de 1988 yılında Türkiye Gemi Sanayi Pendik Tersanesi'nde meslek hayatına başlayarak, çeşitli kademelerde yöneticilik yapan, Gemi İnşa ve Makina Mühendisi Süleyman Genç getirildi. Yeni şirket İstanbul Boğazı etrafındaki deniz trafiğini kontrol edecek. İDO ise Yalova, Bursa ve Bandırma'nın yanı sıra şehir hatları vapurları dışındaki şehir içi deniz otobüslerini de işletecek. Şirkette çalışanların tamamı İDO personelinden oluşacak. Şehir Hatları AŞ, İstanbul içi vapur hatları, Boğaz hatları, Haliç ve Adalar hatlarında yolcu taşımacılığı yapacak.

İDO filosu Marmara Bölgesi'nde 33 hatta 25 deniz otobüsü, 10 hızlı feribot, 17 araba vapuru ve 36 şehir hatları yolcu vapuru ile 82 noktaya ulaşım hizmeti sağlıyordu. İDO'nun filosunda yan hizmetlerle birlikte toplam 106 gemi bulunuyor. Yeni kurulan şirketle şehir hatlarındaki 34 vapurve çalıştıkları hatlar İDO'dan ayrılacak.

Kaynak: Zaman
Eklenme tarihi: 21.09.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KURŞUN Denizcilik..
 MOBİDİK Yatçılık
 CONTAZ Gemi İşlet..
 UZMAR Uzmanlar De..
 ORUÇOĞLU Yacht & ..
 ATASOY Uluslarara..
 BİRLEŞİK Denizcil..
 AK Denizcilik
 IMB Shipping and ..
 YAMAN Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim