Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
İzmir'de vapur seferlerine yeni düzenleme
İzmir'de okulların açılmasıyla birlikte değiştirileceği bildirilen vapur sefer saatleri düzenlemesi uygulamaya konuldu. Yeni uygulamanın, bir ay süresince süreçte vatandaşlardan gelen tepkilerin imkanlar çerçevesinde değerlendirileceği bildirildi.

İzmir'de iç körfezdeki deniz ulaşımını düzenleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İzdeniz'in Genel Müdürü Hüseyin Çiftçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vapur sefer saatleriyle ilgili uygulamanın 27 Eylül'de hayata geçirildiğini, bir ay boyunca devam ettirileceğini söyledi. Bir aylık süreçte vatandaşlardan gelecek taleplerin değerlendirileceğini ifade eden Çiftçi, amaçlarının, deniz ulaşımındaki en verimli saatlerin belirlenmesi olduğunu ifade etti.

Çiftçi, şunları söyledi:

“Okulların açılmasıyla birlikte değiştirileceği açıklanan vapur sefer saatleriyle ilgili uygulama başlayınca, ilk tepkiler olumsuzdu. Ancak geçen kısa sürede bu olumsuz tepkiler yerini akılcı tepkilere bıraktı. Gelen tepkiler doğrultusunda küçük düzenlemeler yaptık. Bir çok şeyleri değiştirdik. Güzel şeyler yaptığımıza inanıyoruz. Yolcuların memnuniyetini dikkate alarak bu düzenlemeleri yaptık. Yeni düzenlemeye göre Karşıyaka ve Bostanlı'dan sabah ve akşam Alsancak'a direkt seferler koyduk. Sabah saat 08.10'da Karşıyaka'dan direk Alsancak ve Pasaport'a iki sefer koyduk. Vatandaş sabah işe gelirken iskele iskele dolaşmasın, zaman kaybı olmasın diye bu uygulamayı başlattık. Yine aynı şekilde Bostanlı'dan sabah saat 08.10'da Pasaport ve Alsancak'a direkt sefer koyduk. Düzenlemeler bununla da sınırlı kalmadı. Yani sabah saat 08.10'dan Bostanlı'dan iki, Karşıyaka'dan da iki olmak üzere toplam dört vapur aynı anda kalkıyor. Akşam saat 18.10'da da vatandaş iş çıkışı fazla dolaşmasın diye Alsancak'tan doğrudan Karşıyaka ve Bostanlı'ya birer sefer koyduk, Pasaport'tan da Karşıyaka'ya ve Bostanlıya sefer koyduk.”

Yeni uygulamaya vatandaşların alışmaya başladığını ve olumlu tepkilerin arttığını belirten Hüseyin Çiftçi, şöyle devam etti:

“Şu an yeni düzenlemeden yolcularımızın büyük bölümü memnun. Onların memnuniyetini esas alarak bu düzenlemeleri yaptık. Biz bir aylık süreçte önümüzü görelim, aksayan yerler varsa tespit edelim istiyoruz. İmkanlar nispetinde vatandaşlardan gelen diğer talepleri de önümüzdeki süreçte değerlendireceğiz. İzdeniz olarak en iyisini yapıp, yolcu memnuniyetini maksimuma çıkarmak için her türlü çaba ve gayreti gösteriyoruz.”

Hüseyin Çiftçi, yeni uygulama çerçevesinde Karşıyaka ile Göztepe arasında yaklaşık 3 ay önce, 29 Haziran 2010'da kaldırılan vapur seferlerine yeniden başladıklarını söyledi. Karşıyaka - Göztepe arasında, gün içerisinde karşılıklı olarak 5 sefer düzenleneceğini belirten Çiftçi, arabalı vapur sefer sayısını da artırdıklarını vurguladı. Bostanlı - Üçkuyular arasındaki arabalı vapur sefer sayılarını 18'den 20'ye çıkardıklarını belirten Çiftçi, bir ay sonra gelen taleplerin yeniden değerlendirileceğini sözlerine ekledi.

İZMİR, KÖRFEZ'İN ETRAFINDA YAŞIYOR

Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Geza Dologh, yıllardır İzmir'de körfezin ulaşımda daha verimli kullanılmasını savunduklarını bildirdi.

Dologh, İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı İzdeniz AŞ tarafından yürütülen deniz ulaşımında “kış tarifesi”ne vatandaşların tepki gösterdiğini, bu yönde kendilerine de şikayetler geldiğini söyledi.

Dologh, İzmir'in kent nüfusunun önemli bir bölümünün İzmir Körfezi çevresinde yaşadığını, çalıştığını ifade ederek, şunları kaydetti:
“Biz, yıllardır İzmir Körfezi'nden yeterince yararlanılamadığını vurguluyoruz. İzmir'de oturup, vapura binmeyen insanımız var. Sabah akşam işine, evine gidip gelmek için insanlarımıza deniz ulaşımının kullanılmasını öneriyoruz. Ancak, yurttaşlarımızı özellikle sabah ve akşam saatlerinde vapur seferlerinin sayısını azaltıldığını, bu yüzden sıkıntıya düştüklerini bize bildiriyorlar. Konunun muhatabı İzmir Büyükşehir Belediyesi yöneticileridir. Vapurların daha fazla sefer yapmasıyla belediye otobüslerinin kent içindeki trafik sıkışıklığı ve hava kirliliği önlenebilir. Deniz İzmir için büyük bir nimettir. Bunun daha verimli kullanılmasını yıllardır savunuyoruz. Umarız, belediye yönetimi vatandaşların bu sorunlarına kulak verir ve kısa sürede Karşıyaka, Bostanlı, Bayraklı ile Konak, Pasaport, Alsancak, Göztepe arasına daha fazla sayıda gemi seferi düzenler.”

Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 01.10.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SOTRAMP Denizcili..
 KOCAELİ Denizcili..
 TEMEL REİS Shippi..
 A&G Denizcilik
 LIGHTTOURS Seyaha..
 BERGEN Denizcilik
 NİYANA Denizcilik
 ÇİLLİOĞLU Denizci..
 NECATİ KALKAVAN Ş..
 TUNA Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim