Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Türkiye Yüzer Sergisi Projesi...
Türkiye'nin AB'ye tam üye olması ile Avrupa'ya katacağı potansiyelin somut olarak gösterilmesini amaçlayan 'Türkiye Yüzer Sergisi' 7 Mart-21 Nisan 2011 arasında AB üyesi 14 ülkeyi ikişer gün süreyle ziyaret edecek. Yüzer sergi uygulamasının dünyada ilk örneği 1926 yılında Cumhuriyetin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün girişimiyle Avrupa ülkelerine düzenlenmişti. AB Uzmanı ITCO Yönetim Kurulu Üyesi Can Baydarol, projenin tanıtımı için Konya Sanayi Odası konferans salonunda düzenlenen toplantıda, 'Türkiye Yüzer Sergisi' projesinin bir devlet projesi olduğunu herhangi bir partinin projesi olmadığını söyledi.

Dünyanın ekseninin doğuya doğru kaymaya başladığını belirten Baydarol, 'Üretimin doğuya kaymasıyla birlikte ekonomik aktivitenin Türkiye merkezli cereyan edeceği yeni bir yapılanmaya doğru gidiyoruz' dedi.

Türkiye'nin bir çok mesajının bu gemide saklı olduğunun altını çizen Baydarol, şunları kaydetti:

'Biz vereceğimiz pek çok siyasi mesajın da olduğu, Türkiye'nin neden olmazsa olmazının ifade edildiği ve Türkiye'nin üretim potansiyelinin de her unsuruyla orada sergilendiği bir gemi kaldırma noktasındayız. Bu gemiyi, Türkiye'nin ihracatına ve ekonomisine yapacağı katkıların dışında, marka olarak Avrupa limanlarında kendisini ifade etmesinin aracı olarak düşünmek lazım. Avrupa'ya verilecek mesaj net... 'Artık şu kafalarınızdaki karışıklıkları bırakın ve bir karar verin kardeşim' noktasıdır. Bizim bu gemide yapmaya çalıştığımız işlerden biri de her gittiğimiz limana mümkün olduğu oranda gerekirse Cumhurbaşkanımızı, Başbakanımızı ya da en azından bir Bakanımızı götürüp bir muadil zatı da karşı tarafa oturtup onlara küçük bir oturum içinde dünya mesellerini tartıştırmak, bu anı da Türkiye ve Avrupa televizyonlarında yayınlamaktır.'

Organizasyon Komitesi Başkanı Oktay Ülkügüner ise, 193 metre uzunluğunda olan geminin 4 katlı olduğunu 12 metrekare alanının bulunduğunu dile getirdi.

Geminin üst katında bulunan açık alanda otomotiv ürünlerinin yer alacağını ifade eden Ülkügüner, 'Üst katın bir alt katında sanayi ürünleri, diğer bir katta da Türkiye'nin genel tanıtımı yapılacak. Türkiye'nin tanıtımıyla ilgili sergiler yer alacak. En alt katta ise, makina sektörü yer alacak' diye konuştu.

Ülkügüner, Avrupa Birliği İletişim Stratejisi Kurulu'nda yer alan ABGS, Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, DTM, YÖK Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü ve Başbakanlık tanıtma Fonu Sekreterliği tarafından desteklenen 'Türkiye Yüzer Sergisi' projesinin 5 bölüm halinde TRT'de yayınlanacağını da sözlerine ekledi.

Tanıtım toplantısına, Karaman Vali Yardımcıları Latif Memiş ve Yılmaz Şimşek, Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu ile çok sayıda firma yetkilisi katıldı.

Kaynak: Haberler.com
Eklenme tarihi: 06.10.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KEREMPE Denizcili..
 AY İnşaat Turizm ..
 ECA Ship Trade Co..
 HAKER Turizm Otel..
 GARANTİ Denizcili..
 UTL Denizcilik
 SINKO Internation..
 HOLIDAY Yachts
 ESRA Denizcilik
 VİYA Yachting
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim