Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Sadıkoğlu'nun 'Savarona' savunması
Armatör Kahraman Sadıkoğlu, Atatürk'ün de hayatının son döneminde kullandığı Cumhurbaşkanlığı yatı Savarona'ya yapılan fuhuş baskınıyla ilgili Savarona'da basın toplantısı düzenledi. Yatı kiralayan Kazaklara dava açmaya hazırlanan Sadıkoğlu, gemiyi müze yapmanın onu öldüreceğini savundu. Sadıkoğlu, "Gerekirse Cumhurbaşkanı ya da Başbakan yatı olur." önerisini getirdi.

Savarona'ya yapılan fuhuş baskını nedeniyle eleştirilere maruz kalan iş adamı Kahraman Sadıkoğlu, basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Sadıkoğlu, "28 Eylül 2010'da yapılan operasyonla ilgili olarak kamuoyunda haklı tepkilere neden olmuştur. Soruşturma kapsamında gizlilik kararı verilmiş olup, bu aşamada soruşturma içeriğine ilişkin açıklama yapmamız mümkün değildir. Bununla birlikte halkımızı bilgilendirmek gerekmektedir. Öncelikle tarihimizde önemli yer tutan ve manevi mirasımız olan Savarona'nın yok edilmesine gönlü razı olmayan biri olarak, gelişmelerden dolayı büyük üzüntü duyuyorum." dedi.

Gemide tutulan tutanak hakkında bilgi vermek istediğini ancak mahkemenin devam etmesinden dolayı bunu yapamayacağını belirten Sadıkoğlu, "Gemide tutulan tutanakla basındaki tutanakların hiçbir alakası yok. Medya görüntülerinde, Aksaray'da basılan bir otelden çıkan hanımların görüntülerini, Savarona'dan çıktı demek vicdansızlıktır. 21 sene denize kadar inen kıçındaki Türk bayrağını titizlikle dolaştırdım. 20 sene evvel sayısı az olan Türk yatları, İtalya ve Fransa'ya gittiğinde ikişer kere esrar aranması yapılırdı. Savarona bu imajı tamamen değiştirmiştir." ifadelerini kullandı.

Savarona gemisini genelde Cumhurbaşkanları, Başbakanlar, Çark ve Kraliçelerin kiraladığını aktaran Sadıkoğlu, "Kiralayan adam bir gece de 50 bin dolar kira veriyor. 20 bin dolar mazotunu dolduruyor. 25 bin dolarlık şarap içiyor. Adam bir gecede 200 bin dolar keyfi için harcıyor. Ben bu adama nasıl derim sen şunu yapıyorsun, bunu yapıyorsun diye. Böyle bir şey mümkün değil." şeklinde konuştu.

Savarona'nın gerekirse Cumhurbaşkanı ya da Başbakan yatı olabileceği önerisinde bulunan Sadıkoğlu, "Savarona müze yapılabilir. Fakat müze yaşayan bir gemiyi öldürür. Müze yapacaksak niye 45 milyon dolar para harcadık. O zaman Atatürk'ün odasını yapar limana bağlardık. Savarona Cumhurbaşkanı yatı olur; Başbakan yatı olur. Dolmabahçe'nin önünde ben yanaşma yerini yaparım bağlarım onu oraya. Savarona'yı halka açarım, orada halka yemek yediririm yaşatırım gemiyi. Yaşatamazsanız gemi ölür, çürür. Her sene biz bu yata 600 bin dolar para harcıyoruz." diye konuştu.

Basın toplantısından sonra basın mensupları Atatürk'ün odasını gezerek çekim yaptı.


Kaynak: Stargündem
Eklenme tarihi: 06.10.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KOÇ Topluluğu
 EMSAN Denizcilik ..
 EGE KUMANYA
 BİLGİLİ Denizcili..
 MALATYA Belediyes..
 ALZE Turizm
 DİNÇER Yatçılık
 TUZLA Tersanecili..
 AYANOĞLU Denizcil..
 ÖZKIRAÇ Ltd.
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim