Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Yağış İstanbul'u akşam vuracak
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden uyarı: Başta İstanbul ve Çanakkale olmak üzere, Marmara'da yer yer kısa süreli fırtına bekleniyor.

Marmara Bölgesi'ni etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava İstanbul'da da etkisini gösterdi. İstanbul'da gece boyunca aralıklarla sağanak yağışlar etkili oldu.Öte yandan Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıda, Marmara'da İstanbul başta olmak üzere kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) zamanla Kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına olacağının tahmin edildiği belirtildi. Fırtınanın hızının, 70 kilometreye kadar çıkabileceği kaydedilirken vatandaşların ve ilgililerin, çatı uçması, ağaç devrilmesi vb. yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği açıklandı.İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, yağışların akşam saatlerinden sonra kent genelinde etkisini artırmasının beklendiğini bildirdi.

İSTANBUL'DA YAĞIŞLAR AKŞAM ETKİSİNİ ARTIRACAK!

Yağışlarla birlikte kentte hava sıcaklığının 4 ile 6 derece azaldığını belirten Yıldırım, "Yağışların akşam saatlerinden sonra İstanbul genelinde etkisini artırması bekleniyor.

Yarın günün ilk saatlerinde kuvvetli sağanak yağışın İstanbul’un kuzey ilçeleri ile Anadolu yakasında etkisini daha fazla hissettirmesi bekleniyor. Yağışların pazar günü aralıklarla süreceği öngörülüyor.Pazartesi günü ise İstanbul’da yağış beklentisi yok" diye konuştu.Yıldırım, en yüksek hava sıcaklığının bugün 14 derece olduğunu ifade ederek, pazartesi gününden itibaren sıcaklıkların yükselerek mevsim normallerine döneceğini kaydetti.Rüzgarın da zaman zaman fırtına şeklinde esmesinin beklendiğini aktaran Yıldırım, yarın öğle saatlerinden itibaren rüzgarın bu etkisini kaybedeceğini söyledi.Yıldırım, özellikle bu gece yağışların neden olabileceği sel ve su baskınlarına karşı ilgilileri ve vatandaşları uyardı.

FIRTINA DENİZ ULAŞIMINI ENGELLEDİ

Poyraz fırtınası, Marmara’da deniz ulaşımını olumsuz etkiledi.Boğazlardan geçmek üzere Marmara Denizi’nde seyreden yerli ve yabancı bandıralı 15 şilep ve tanker, saatteki hızı zaman zaman 80 kilometreye ulaşan Poyraz nedeniyle yollarına devam edemeyince, rotalarını Tekirdağ’ın Şarköy ilçesi sahiline çevirerek demirledi.Hava koşullarının iyileşmesi için Şarköy’de demirli bekleyen toplam 27 gemi, geceyi de tüm ışıklarını yakarak Şarköy’de geçirdi. Gemilerde bulunan personel, fırtına ve yer yer 3 metreyi aşan dalgalar nedeniyle karaya çıkamayarak geceyi gemilerinde geçirmek zorunda kaldı.

İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ (İDO), Yalova ve Bandırma bağlantılı bazı seferlerini hava muhalefeti yüzünden iptal etti.

İDO’dan alınan bilgiye göre, Bandırma/Yenikapı-Bostancı saat 07.30 ve Armutlu/Yenıkapı-Bostancı saat 08.00 deniz otobüsü seferleri, şiddetli poyraz yüzünden yapılamadı.Meteoroloji yetkilileri, şiddetli poyrazın akşam saatlerine kadar devam etmesinin beklendiğini, vatandaşların fırtınaya karşı duyarlı olmaları gerektiğini belirtti.

Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 08.10.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AKASYA DENİZCİLİK
 CATONI Deniz İşle..
 EMRE Denizcilik
 AVRASYA EXPRES
 NİKEL Denizcilik
 PACMAR Denizcilik..
 İLKE Denizcilik
 UNİTED Maritime
 ORCA Denizcilik N..
 BERRGANİ Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim