Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Haziran 2026
Haber
Anket
Türkiye'ye 5 ayda kruvaziyer gemileri ile 455 bin turist geldi
Konaklama, yeme içme ve eğlence hizmetlerini bir arada sunan kruvaziyer gemileri, yılın ilk beş ayında Türkiye'ye 455 bin 580 yolcu taşıdı.

Denizcilik Genel Müdürlüğü verilerine göre, kruvaziyer turizminde hem gemi hem de yolcu sayısında geçen yılın aynı dönemine göre artış kaydedildi.



GEMİ VE YOLCU SAYISINDA ARTIŞ

Yılın ilk beş ayında Türk limanlarına toplam 324 kruvaziyer gemisi yanaştı.

En güncel haberlere ve son dakika gelişmelerine Google üzerinden anında ulaşmak için bizi favorilerinize ekleyin.

Geçen yılın aynı döneminde 317 gemiyle 438 bin 536 yolcu ağırlanırken, bu yıl gemi sayısı yüzde 2,2, yolcu sayısı ise yüzde 3,9 arttı.

MAYIS AYINDA YOĞUNLUK ZİRVEYE ÇIKTI

Ocak ayında 28 bin 625 olan kruvaziyer yolcu sayısı mayıs ayında 257 bin 897'ye yükseldi.

İlk beş ayda Türkiye'ye gelen toplam kruvaziyer yolcularının yaklaşık yüzde 57'si mayıs ayında limanlara ulaştı.

GEÇEN YIL REKOR SEVİYEYE ULAŞILDI

Türkiye, geçen yıl limanlarına gelen 1.375 kruvaziyer gemisiyle 2 milyon 138 bin 136 yolcu ağırlayarak son yılların en yüksek seviyelerine ulaşmıştı.

Bu yıl da kruvaziyer turizmindeki büyüme eğilimi devam etti.

SEKTÖRDE BÜYÜME BEKLENTİSİ SÜRÜYOR

Selectum Blu Cruises Genel Müdürü Nilda Türe, kruvaziyer turizminde geçen yıl salgın öncesi seviyelere ulaşıldığını belirtti.

Bu yıl talebin güçlü seyrettiğini ifade eden Türe, kruvaziyer turizminde geçen yılın üzerine yaklaşık yüzde 5 ilave büyüme beklediklerini söyledi.

Özellikle Kuşadası, Efes ve Meryem Ana Evi'nin bölgeye olan ilgiyi artırdığını belirten Türe, limanlara yönelik talebin yoğun şekilde devam ettiğini ifade etti.

KRUVAZİYER TATİLİNE İLGİ ARTIYOR

Türe, Avrupa'da kruvaziyer seyahatlerinin öncelikli tatil seçenekleri arasında yer aldığını belirterek, Türkiye'de kruvaziyer turizminde bu yıl yaklaşık yüzde 11 büyüme beklendiğini aktardı.

Tek valizle birden fazla destinasyonu ziyaret etme imkanı sunmasının kruvaziyer tatillerine ilgiyi artırdığını ifade eden Türe, değişen pazarlama yöntemleriyle birlikte daha genç yaş grupları ve çocuklu ailelerin de bu tatil türünü tercih etmeye başladığını söyledi.

Ayrıca kruvaziyer tatillerinin geçmişe göre daha ulaşılabilir fiyatlarla sunulmasının pazarın büyümesini desteklediğini belirtti.

TATİL PAKETLERİ 20 BİN LİRADAN BAŞLIYOR

Geminin Pazarlama Şefi Eda Binışık ise kruvaziyer tatillerinde 4 gün 3 gece konaklamalı paketlerin 20 bin liradan başladığını açıkladı.

Binışık, gemilerde 5 yıldızlı otel konseptiyle sabah, öğle ve akşam yemeklerinin yanı sıra 5 çayı, gece büfesi, eğlence programları, havuz ve SPA hizmetlerinin de sunulduğunu ifade etti.


Kaynak: CnnTürk
Eklenme tarihi: 19.06.2026




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 CAPT.ELSEK Intern..
 NEGMAR Denizcilik..
 RABİA Denizcilik
 BEYKİM Petrolcülü..
 ADRASAN Denizcili..
 DİNÇER Yatçılık
 MAK Denizcilik Ti..
 H M Denizcilik
 AKASYA DENİZCİLİK
 HAMALOĞLU Denizci..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim