Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Flyexpress kruvaziyer turizmine adım attı
Dubai, Mısır ve Amsterdam'da kendi ofisleri bulunan tur operatörü Flyexpress, Amerikalı Regent Seven Seas Cruises ile anlaştı. Lüks kruvaziyer hizmeti veren Regent şirketinin Türkiye ve Dubai satışlarını Flyexpress üstlenecek.

Üç gemisiyle dünya turları yapan ve lüks kruvaziyer turizmi hizmeti veren Regent firmasının Türkiye ve Dubai temsilciliğini üstlenen Flyexpress, Regent Seven Seas Cruises kruvaziyer gemisinin tanıtımı için turizm acenteleri ve turizm gazetecilerini bir araya getirdi.

12 katlı olan kruvaziyer gemisinde, 4 restoran, 600 kişilik gösteri salonu, casino, mağazalar, spa ve güzellikler salonlarının yer aldığını açıklayan Regent yetkilileri, gemideki bütün odaların balkonu olduğunu ve küçük, orta ve büyük olmak üzere üç gruba ayrılmış odalar ile geminin, 700 kişilik yatak kapasitesine sahip olduğunu dile getirdi. Geminin rotasının ise yazın Akdeniz, Baltıklar, İskandinav, kışın ise Güney Amerika, Karayipler ve Asya olduğu açıklandı.

LÜKS CRUISE TURLARA İHTİYAÇ ARTTI, BİZ DE BÜYÜYEN PAZARA GİRMEK İSTEDİK

Flyexpress Genel Müdür Yardımcısı Barış Öztürk, yeni ortaklığı ve Regent ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Biz Rezidor grubuyla işbirliği içindeyiz. İstanbul ana ofisimizin haricinde Bankok, Kiev, Dubai ve Amsterdam'da tur operatörlüğü yapıyoruz. Bunun yanısıra yer hizmetleri servisinde de iyi işler yapıyoruz. Hava ve karanın ardından denizde de olmamız gerektiğine inandık, çünkü büyüyen ve gelişen bir alan... Acentelerden de bize baskı geldi, dolayısıyla pazar bizi bu noktaya itti.

Beraber çalıştığımız Rezidor Grubu'nun ABD'deki Apollon Grubuna geçmesiyle birlikte böyle bir işbirliğinin gündeme geldi. 11 Eylül'den sonra Amerika'daki insanlar cruise turlarına yöneldi ve artan cruise şirketlerine ilaveten lüks cruise turlara ihtiyaç olduğu ortaya çıktı. Regent firması da zaten bu amaçla kuruldu."

GEMİNİN FARKI ROTASI VE SERVİSİ

Gemideki yolcuların yüzde 80'inin zengin ABD'lilerden oluştuğunu dile getiren Öztürk, "Gemi, İstanbul'a 8-10 kez uğradı ve bir dahaki gelişi nisan-ekim ayları arasında olacak. Türkiye'de kruvaziyer turlarına ilgi arttıkça lüks segmentine de ilgi artıyor" dedi.

Geminin en önemli farkının rotası ve servisi olduğunun altını çizen Öztürk, geminin her ülkede çok farklı limanlarda durduğunu Türkiye'de İstanbul dışında İzmir Dikili Limanı'na uğradığını belirtti. Öztürk, "Gemi rotasına Miami'den başlayıp 180-190 limana uğrayarak dünyayı dolaştıktan sonra tekrar Miami'ye geliyor. Müşteriler tura istediği noktadan dahil olup istediği noktada inebiliyor. Bu geminin Türk müşteriler için en büyük özelliği çok ilginç destinasyonları biraraya getirmesidir" dedi.

ACENTELERE GETİRİSİ YÜKSEK BİR ÜRÜN OLACAK

Flyexpress'in Regent firması ile anlaşmasının ardından yeni dahil olduğu kruvaziyer turizmindeki hedeflerini Barış Öztürk şöyle açıkladı:

"Buradaki hedefimiz, önce çok büyük değil. Ancak, 2010-2011 sezonu için en az 500 yolcu hedefimiz var. Çok daha az yolcuyla, çok daha rantabl, yani acentelere getirisi yüksek bir ürün olacak. Buradan müşterinin çok memnun döneceğini düşünüyoruz. Regent'ın tüm dünyada repeat müşteri sayısı yüzde 85. Bu repeat müşterileri Türkiye'de kazandıkça önümüzdeki yıllarda çok daha fazla müşteriyi taşıyacağımıza inanıyoruz. Turları acentelerimizin yanı sıra biz de satmayı planlıyoruz.

Türkiye'de cruise son 3-4 yıldır hareket etmeye başladı. Türk müşteri de çok daha erken rezervasyon yapmaya başladı. O nedenle çok daha uygun fiyata tura çıkabiliyor. Regent'in ortalama gecelik fiyatı 700 dolar civarında. Fakat fiyata gemideki, minibar, Spa, alakart restoranlar, limanlardaki bazı kara turları olmak üzere neredeyse herşey dahil."

HEDEFTE AMERİKA PAZARI VAR

Öztürk, 2010 yılında Flyexpress'in 3 ofisine Ukrayna ve Tayland ofisini eklediklerini dile getirdi. Amerika konusunda hem incoming hem de outgoing olarak çok ciddi projelerinin olduğunu açıklayan Barış Öztürk, "En büyük hedeflerimizden biri ABD'ye çok daha fazla turist getirip götürmek istiyoruz. İtalya'ya 5 bin, Amsterdam'a 7 bin, Dubai'ye 17 bin kişi taşıyoruz. Ama Amerika'da mass yapamayız. Gerekirse rakamlardan biraz kısmayı göze alıp Amerikan pazarı için servisi kaliteli hale getirmeyi istiyoruz" dedi.


Eklenme tarihi: 21.10.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SALMAKİS Turizm Y..
 NAUTİLUS Diving
 ENKA İnşaat
 KARADENİZ Ro-Ro T..
 SELEN Denizcilik
 CAPT.ELSEK Intern..
 SERAKİ Turizm Ltd..
 DİNÇ denizcilik
 ACT Deniz Taşımac..
 IMB Shipping and ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim