Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
16 Nisan 2024
Haber
Anket
'Aslan Sivri' Römorkörü Denize İndirildi
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Demiryolları, Limanlar ve Havameydanları İnşaat Genel Müdürlüğü (DLH)'nce, Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Med Yılmaz Tersanesi'nde yaptırılan 24 metrelik Aslan Sivri Romorkörü'nün denize indirilme törenine katıldı.

Tersane girişinde işçilerle tokalaşan Bakan Yıldırım, Med Yılmaz Tersanesi İşletme Müdürü Tarık Uysaltürk'ten römorkör hakkında bilgi aldı. Yıldırım, kriz döneminde tersane sektörüne 2 milyar liralık kamu projesi verdiklerini söyledi.

Törende bir konuşma yapan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 6 bin 100 kilometre bölünmüş yolla hükümeti devraldıklarını, 2003'ten bugüne kadar ise 13 bin 100 kilometrelik bölünmüş yol yaptıklarını söyledi. 2012 sonunda toplam 22 bin 500 kilometre bölünmüş yolu yurdun her tarafında gerçekleştirmiş olacaklarını anlatan Yıldırım, başka ülkelerde yılda 100-200 kilometre bölünmüş yol yapılırken Türkiye'de yılda 2 bin kilometre yol yaptıklarını kaydeden Bakan Yıldırım, "Bizim 80 yıllık bir gecikmemiz var, bir ihmalimiz var. Onun için 200 kilometreye razı olamayız. 2 bin kilometre yapmamız lazım ki aradaki farkı kapatalım. Bölünmüş yollara 40 katrilyon para harcadı bu hükümet. Helali hoş olsun." dedi.

Zonguldak'taki yol çalışmalarında en çok zorlandıkları konunun arazi şartları olduğuna dikkat çeken Yıldırım, "Yıllardan beri 'Zonguldak'ın arazisi zor, coğrafyası zor' diyerek bu yol projelerini hep erteledik. Bugün Zonguldak'ta 176 kilometre bölünmüş yol çalışması halen devam ediyor. Bunun 106 kilometresini 2003-2009 yıllarında tamamladık. 2003'e kadar ise sadece 30 kilometre bölünmüş yol yapılmış. Zonguldak'ın sadece iller arasındaki yollarını yapmak değil, yıllardır Zonguldak'ın şehir geçişinde yaşanan trafik çilesini de büyük ölçüde ortadan kaldıracak Mithatpaşa tünellerinin projelerini yaptırıyoruz." diye konuştu.

Hükümetin, tersane sektöründe Karadeniz Bölgesi'ne ağırlık verdiğini hatırlatan Bakan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: "Tersanecilik, hükümetimiz döneminde Tuzla'dan 8484 kilometrelik sahil şeridimize yayıldı. Karadeniz'de şimdi birçok tersane var. 78 tersane bitti, inşaları devam edenler var. 100'ün üzerinde tesis var. Her şey gayet güzel gidiyordu. 2009 kiriz doğal olarak küresel bir finans krizi olduğundan en önce ticareti etkiledi. Küresel ticaret çökünce, taşımacılık da önce etkilenen sektörün başında geldi. Siparişler durduruldu, askıya alındı. Dünyanın her tarafından gemi inşaat sektörü ile ilgili durgunluk yaşanıyor. Ama bunu ölçü alamayız. 100 yıllık süre içinde bir kaç sefer yaşanacak bu krizleri ölçü alarak plan yapamayız. Bu kriz süresinde sıkıntılı dönemin daha hafif atlatılması için 2 milyar liranın üzerinde kamu projesini tersanelerimize verdik. Ve ilk defa küçük esnafa uygulanan kredi garanti fonu sistemine gemi inşa sektörünü de dahil ettik. Bunun amacı, yarım kalan 150 civarındaki geminin bir an önce tamamlanması, tersanelerde istihdam oluşturulması, ekonomiye dönüşü olması için kredi garanti fonunu harekete geçirdik."

Römorkörü denize indirme törenine Zonguldak Valisi Erdal Ata, DLH Genel Müdürü Ahmet Arslan, AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Ereğli Kaykamamı İbrahim Çay ve Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da katıldı.

Deniz Ticaret Odası Karadeniz Bölge Başkanı İrfan Erdem, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a bir teşekkür plaketi verdi. Bakan Yıldırım da uğradığı terör saldırısı sonucu hayatını kaybeden ve römorköre ismi verilen Aslan Sivri'nin çocukları Fuat, Gökhan ve Hakan Sivri ile MED Yılmaz Gemi Tersanesi AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Yılmaz'a plaket verdi.

24 metre boyunda, 9 metre genişliğindeki Aslan Sivri Römorkörü, daha sonra iş makinesi vasıtasıyla suya indirildi.


Kaynak: Değişimmedya
Eklenme tarihi: 09.11.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MİRAGE Hotel
 KOCAELİ Denizcili..
 OLAY NAUTIC
 CAPT.ELSEK Intern..
 TEMEL Kum Çakıl v..
 GEMAK
 ARMADOR Denizcili..
 AVRASYA Dentur
 KAŞ Diving
 ÖZEL PENDİK YAŞAM..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim