Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Şehir hatları şirketi gözünü turizme dikti
Şehir Hatları AŞ. Salıpazarı Limanı'na kurvaziyerlerle gelen turistlere özel Boğaz seferleri düzenleyecek. Turistik turlar, gece-gündüz ve mevsimlik periyotlara yayılacak.

İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ'nin özelleştirme sürecine girmesiyle şehir hatları vapurlarını kapsayan bir şirket olarak kurulan Şehir Hatları A.Ş, gözünü turizme dikti. Şehir Hatları Genel Müdürü Süleyman Genç, vapurların trafiğin yoğun saatlerinde yolcu taşıma işlevini yerine getireceğini, kalan zamanlarda da turizm odaklı hizmet vereceğini söyledi. Şirket, Salıpazarı Limanı'na kurvaziyer gemilerle gelen turistlere şehir hatları vapurlarıyla özel Boğaz turları sunmayı hedefliyor.

GÜNDE 150 BİN YOLCU TAŞIYOR

Yenileme çalışmaları devam eden 7 vapurun 2011'de hizmete gireceğini belirten Genç, "Fahri Korutürk gemimizin Emin Kul gemimiz gibi baştan aşağıya yenilemesini yapıyoruz. Bu filonun bakımı şu anda geçmişte karşılaştırılmayacak kadar iyi yapılmış durumda" dedi. Şehir Hatları vapurları olarak günde 150 bin yolcu taşıdıklarını belirten Genç, İstanbul'da ulaşımın yüzde 4'ünün deniz yoluyla sağlandığını belirtti. İstanbul Boğazı'nda teknolojinin de getirdiği alternatifler doğduğunu belirten Genç, "Marmaray Projesi var. 3. Köprü çalışmaları devam ediyor. Metrobüs, yolcu sayımızda bin kişilik düşüşe neden oldu" dedi. Fırsatlar ve tehditler anlamında bu gelişmelerin Şehir Hatları'nı da etkileyeceğini belirten Genç, şunları söyledi: "Kendimize yeni hizmet alanları bulmak için çalışmalarımız var. Boğaz Hattı üzerinde turistik hatlar gelişiyor. Eskiden Salıpazarı Limanı'na 2-3 gemi gelirdi, bugün 6 gemi birden geliyor. Turizm ağırlıklı seferlerimizi artıracağız. Turistik turları gece-gündüze ve kış periyotlarına yayacağız. Yaz akşamları seferler için uygun. Belki gelecekte kış akşamları da yapacağız."


Kaynak: Sabah
Eklenme tarihi: 18.11.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KLAS Gemi acental..
 UZMAR
 YAMAN Denizcilik
 CREWMEDITERRENIAN..
 GESTAŞ Deniz Ulaş..
 KDE Marine
 UND RORO İşletmel..
 SEAHORSE Shipping..
 ALAPINAR Su Ürünl..
 IŞIK Group Shippi..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim