Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
SolidWorks, İTÜ Güneş Teknesi Takımı'nın tasarım ve teknoloji sponsoru oldu
SolidWorks, İstanbul Teknik Üniversitesi Güneş Teknesi Takımı’na tasarım ve teknoloji sponsoru oldu. Üniversiteler arası dünya güneş enerjili tekne şampiyonası Solarsplash’te bir seferde en fazla ödül alarak yarışma tarihine geçme ve dünya ikinciliği gibi başarılara imza atan İTÜ Güneş Teknesi Takımı, SolidWorks desteği ile Solarsplash 2011’de daha iddialı.

İlk olarak 1994 yılında yapılmaya başlayan ve seneler içerisinde bir geleneğe dönüşen Solarsplash Üniversitelerarası Dünya Güneş Enerjili Tekne Şampiyonası bu sene 2011 Kuzey Iowa Universitesi’nde gerçekleşecek. Dünya şampiyonasında Türkiye’yi temsil edecek İTÜ Güneş Teknesi Takımı ise seneler içerisinde Solarsplash’te gösterdiği başarılara bir yenisini ekliyor. 2008 yılında dünya ikincisi olan ve 10 farklı ödülle yarışma tarihinde bir seferde en fazla ödül alan takımın başarısını daha ileri taşımak isteyen 2011 ekibine teknoloji sponsoru olan Solidworks, Türkiye’ye kazandıracakları yeni başarıların arkasındaki güç oluyor.

Güneş Teknesi Takımı eğitimini pratik bir deneyime dönüştürmek isteyen, bunu yaparken disiplinler arası yeteneklerini ve takım çalışması becerilerini geliştirmek isteyen öğrencilerin ön ayak olması ile 2004 yılında kuruldu. Gemi İnşattı ve Deniz Bilimleri Fakültesi’ne bağlı bir proje ekibi olan takım, bünyesinde Gemi İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Kontrol Mühendisliği ve Endüstriyel Tasarım bölümlerinden geleceğin mühendis ve tasarımcılarını bulunduruyor.

Az zamanda büyük işler…

Takım, enerjisini sadece güneşten alan teknelerin yarıştığı, zorlu mühendislik problemleri ile farklı etapların ve farklı değerlendirme kriterlerinin olduğu Solarsplash Şampiyonası’na ilk kez 2007 yılında “Nusrat” projesi ile katıldı. İlk senesinde dünya 3.’lüğü ve farklı 6 kategoride ödüllerle döndü. 2008 yılında bu kez “Muavenet” teknesi ile katılan takım, dünya ikincisi ve 10 farklı ödülle yarışma tarihinde bir seferde en fazla ödül alan takım oldu. İTÜ Güneş Teknesi Takımı’nın başarılarını devam ettirmek ve ileri taşımak isteyen 2011 Takımı ise yarışma için denenmemiş ve devrimsel nitelikte fikirlerini hayata geçirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Geleceğin mühendisleri ve tasarımcılarına destek SolidWorks’ten

SolidWorks’ün Türkiye Bölge Yöneticisi Murat Tüzüm, İTÜ Güneş Teknesi Takımı tasarım ve teknoloji sponsorluğu ile ilgili olarak; “Geleceğin mühendislerine ve tasarımcılarına destek olabilmek prensibi ile sosyal sorumluluk projelerini değerlendiriyoruz. İTÜ takımının güneş enerjili teknelerini SolidWorks kullanarak tasarladığını öğrenince bu projenin bizim için doğru bir sosyal sorumluluk projesi olacağına karar verdik.” dedi.

Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 23.11.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KAPTAN ACAR Yatçı..
 NEVMAR Denizcilik..
 İMAMOĞLU Denizcil..
 ÖZKANDEMİR Denizc..
 TUAN Denizcilik
 KANLAR Denizcilik
 ERDOĞAN Shipping
 ASYELKEN Gemi Ace..
 İSKENDERUN Deniz..
 ALEYNA denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim