Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Denizcilikte genç istihdamına yeni bir katkı
İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi tarafından yürütülen Avrupa Birliği fonlarından desteklenen, “İskenderun Körfezi Denizcilik Sektörü Mesleki Eğitim Merkezi (DESMEM)” başlıklı proje, 24.11.2010 tarihinden itibaren faaliyetlerine başlamıştır.

Genç İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı kapsamında yürütülen proje Mustafa Kemal Üniversitesi ve İskenderun Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesi ortaklığında yürütülmektedir. İskenderun Kaymakamlığı ve GİSBİR (Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği) ise projede iştirakçi olarak görev almaktadır.

12 ay süreli ve 115.000 Avro bütçeli projenin temel hedefi, Hatay bölgesindeki istihdam dışı gençlerin, vasıflarının artırılması ile iş gücü piyasası içinde istihdam edilebilirliklerinin sağlanmasıdır. Verilecek eğitimlerin istihdam hedefi, İskenderun Körfezinde kurulması beklenen tersaneler, tersaneler için yan sanayi desteği veren çelik sanayi, makine imalat sanayi, özel amaçlı çelik boru üretim ve boru hattı döşeme sektörleridir.

Projede; (SGK kaydı olmayan, herhangi bir yerde kayıtlı çalışmayan) Meslek Lisesi mezunu (Metal Teknolojileri Alanı, Metal İşleri Bölümü, Makine Alanı, Torna Tesviye Bölümü), 18–29 yaş arasındaki toplam 30 gence, “Gazaltı ve Tozaltı” kaynak tekniklerini içeren “İleri Kaynak Eğitimi” verilecektir.

Ayrıca, denizcilik sektöründe eksikliği hissedilen vasıflı iş gücünün sağlanmasında, sürdürülebilir “Denizcilik Mesleki Eğitim Merkezi (DESMEM)”nin kurulması planlanmaktadır.

Verilecek eğitimler; günde 4 saat, hafta içi 5 gün temel alınarak hazırlanmış olup, 9 ay süre içinde Teorik, Atölye ve Staj dahil olmak üzere toplam 1040 saat olarak planlanmıştır. Eğitimlere katılmaya hak kazanan kursiyerlerin günlük cep harçlığı (yolluk, gündelik) 8 Avro olarak projeden karşılanacaktır.

Proje verilecek eğitim başlıkları; Genel Kaynak Tekniği, MIG-MAG Kaynak Tekniği, Toz Altı Kaynak Tekniği, Malzeme Bilgisi, Elektrik Ark Kaynak Tekniği, TIG Kaynak Tekniği, İş Güvenliği olup, başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verilecektir.

Proje faaliyetlerine katılmak isteyen adayların en geç 14.01.2011 tarihine kadar, nüfus cüzdanı, diploma ve 1 adet vesikalık fotoğrafları ile birlikte “İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi”ne kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Koşulları sağlayan adayların ön kayıtları yapıldıktan sonra, 21.01.2011 tarihinde düzenlenecek mülakat sonucunda kesin kayıtları yapılacaktır. Mülakatlarda Endüstri Meslek Liselerinin Metal Teknolojileri Alanı ve Metal İşleri Bölümü mezunlarına öncelik verilecektir.

31.01.2011 tarihinde başlaması planlan proje eğitim faaliyetleri, İskenderun Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesi dersliklerinde yürütülecektir. Detaylı bilgi İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesinden alınabilir.

Menderes ŞEREFLİŞAN
DESMEM Proje Koordinatörü
Mustafa Kemal Üniversitesi
Su Ürünleri Fakültesi

Kaynak: iskenderunhaber
Eklenme tarihi: 09.12.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 UĞUR Den. San. Lt..
 CK Shipping
 ÇEŞME Balik Turu
 DENTAŞ Denizcilik
 ÇANAKKALE Liman İ..
 TRİO Denizcilik
 ÖZKIRAÇ Ltd.
 ROTA Gemi
 HAKER Turizm Otel..
 EKSİM Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim