Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Türk Kılavuz Kaptanlar Haftası başladı
'Kılavuz Kaptanlar Haftası' Etkinlikleri, Kadıköy İnciburnu Kaptan Fahrettin Aksu Kılavuzluk İstasyonu'nda Düzenlenen Törenle Başladı.

Türk Kılavuz Kaptanlar Derneğince 13-19 Aralık tarihleri arasında düzenlenen 'Kılavuz Kaptanlar Haftası' etkinlikleri, Kadıköy İnciburnu Kaptan Fahrettin Aksu Kılavuzluk İstasyonu'nda düzenlenen törenle başladı.

Geçen yıl kılavuzluk hizmeti verdiği gemiden inerken hayatını kaybeden Fahrettin Aksu'nun isminin verildiği 'Kadıköy İnciburnu Kaptan Fahrettin Aksu Kılavuzluk İstasyonu'nda gerçekleştirilen tören, meslek şehitleri adına 2 dakikalık saygı duruşuyla başladı. Saygı duruşu sırasında römorkörler sirenlerini çaldı ve pilot motorundan denize çelenk bırakıldı.

Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, törende yaptığı konuşmada, denizcilik mesleğinin kökünün Nuh Peygamber'e kadar dayandığını dile getirerek, 'Denizcilik zor ama onurlu bir meslektir' diye konuştu.

Naiboğlu, denizcilerin hasretleri buluşturan bir aile olduğunu da ifade ederek, tüm deniz şehitlerini saygıyla andığını söyledi.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Salih Orakçı da Türk boğazları ve limanlarında emniyeti artıran en önemli faktörlerden birinin kılavuz kaptanlar olduğunu belirterek, Haziran ayından itibaren kılavuzluk ve römorkaj hizmetlerinin yanı sıra gemi trafik hizmetleri, gemi kurtarma, seyir yardımcıları ve deniz haberleşme gibi hizmetlerin tek çatı altında toplanmasıyla hizmet bütünlüğü sağlandığını anlattı.

Orakçı, denizciliğin son yıllarda altın çağını yaşadığını vurgulayarak, 'Kılavuzlar seyir emniyetinin sağlanmasında bir anlamda görünmez kahramanlardır' dedi.

Bugünkü etkinliğin bir nedeninin de görev şehitlerini anmak olduğunu dile getiren Orakçı, 10 Nisan 2009 tarihinde kılavuzluk hizmeti verdiği gemiden inerken çarmıh kazası sonucu görev şehidi olan Fahrettin Aksu'yu rahmetle andığını da kaydetti.

İnciburnu Kılavuzluk İstasyonu'na Fahrettin Aksu'nun isminin verildiğini de söyleyen Orakçı, 'Böylece diğer bir meslek şehidimiz Lütfi Berk ismiyle anılan İstanbul Boğazı'nın kuzey girişinin kılavuzluk istasyonu gibi bundan böyle İstanbul Boğazı'nın güney girişi de Kaptan Fahrettin Aksu'nun ismiyle anılacaktır' dedi.

Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği Başkanı Ali Cömert de haftanın amacının kılavuz kaptanları tanıtmak ve meslek şehitlerini anmak olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Müsteşar Naiboğlu, Kaptan Fahrettin Aksu'nun eşi Oya Aksu'ya günün anısına plaket verdi.

Klavuz Kaptanlar için hazırlanan VİDEOYU İZLEYİNİZ

Kaynak: Sondakika
Eklenme tarihi: 13.12.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 IŞIK Group Shippi..
 FIRST GROUP Inter..
 NEGMAR Denizcilik..
 SELİNDA Boat
 SEAHORSE Shipping..
 RTS Denizcilik Sa..
 UNİTED Maritime
 OZI Yatching
 DEVAL Denizcilik
 ASPET Gemi
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim