Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
TCGS güven denize indirildi
Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, savunma sanayi projelerinde özel sektörün kendisinden beklenen performansı göstermesi gerektiğini belirterek, ''Bu konuda olabilecek aksaklıklar, Savunma Sanayi Müsteşarlığı-özel sektör işbirliği güvenini sarsabilir'' dedi.

Koç, sahil güvenlik arama kurtarma gemisi ''TCSG Güven''in denize indiriliş töreninde yaptığı konuşmada, Deniz Kuvvetleri'nden sahil güvenlik için siparişini aldıkları 4 gemiden ilki olan ''Dost'' gemisini Haziran ayında denize indirdiklerini hatırlattı.

Bugün de ikincisini denize indireceklerini, her 2 geminin inşasının programa tam uyumlu gittiğini, bunları ''Umut'' ve ''Yaşam'' gemilerinin takip edeceğini belirten Koç, önümüzdeki hafta ''Dost''un seyir denemelerine başlayacaklarını, 2011'de üçüncü geminin indirileceğini, teslimatın 2012 yılında tamamlanacağını söyledi.

Milli savunma sanayinin geliştirilmesi için özel sektörle yapılan işbirliğinin ekonomiye büyük katkı sağlayacağını vurgulayan Koç, bunun sonucunda Silahlı Kuvvetler'in ihtiyacının yurt içinden temin edileceğini, eğitimli personel konusunda önemli katma değer elde edileceğini bildirdi.

Rahmi Koç, ''Buna karşılık özel sektörün kendisinden beklenen performansı göstermesi gerekir. Bu konuda olabilecek aksaklıklar, Savunma Sanayi Müsteşarlığı-özel sektör işbirliği güvenini sarsabilir. Dolaysıyla bizlere bu konuda önemli görevler ve sorumluluklar düşüyor'' diye konuştu.

''SEKTÖRE AZIMSANMAYACAK NEFES ALDIRACAK''

Rahmi Koç, 2008 yılından bu yana gemi inşa sektörünün ciddi bunalım içinde olduğunu ve zor günler geçirdiğini, bu noktada askeri gemi inşa projelerinin sektöre azımsanmayacak nefes aldıracağını vurguladı.

Savunma sanayindeki işbirliğinin uzun soluklu olacağını, bunun uzun vadeli planlama ve düşünce istediğini, burada ekonomik büyüklüğün çok önem taşıdığını vurgulayan Koç, dolayısıyla sadece iç pazara yönelik değil, ihracata da dönük çalışma yapmak gerektiğini söyledi.

Geçtiğimiz yıllarda dünyanın gelişmiş ülkelerinde savunma sanayinde ve özellikle savaş gemisi inşasında hatırı sayılır konsolidasyon yaşandığına dikkati çeken Koç, ''Bugün baktığımızda Avrupa ülkelerinde birer tane büyük üretici kaldı. Dolayısıyla ülkemizde bu sanayi geliştirilirken, böyle bir hakikati de göz ardı etmemek lazım. Koç Topluluğu olarak biz de savunma sanayine büyük önem veriyoruz'' şeklinde konuştu.

''DÜNYA YAT SEKTÖRÜNDE YERİMİZİ ALMIŞ BULUNUYORUZ''

Halen tersanenin yat kısmında 4 adet tekne inşaatının sürdüğünü belirten Koç, ''Dünya yat sektöründe yerimizi almış bulunuyoruz. Hedefimiz uluslararası en üstün kalitede yatları imal etmektir. Bunun için teknoloji ve yedek kadromuzu devamlı geliştiriyoruz. Dünyadaki yat imalatı gitgide Türkiye'ye kayıyor. Esen rüzgarda yelkenlerimizi açıp bu fırsattan azami istifade etmeye çalışmalıyız'' dedi.

Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar ise özel sektör tersanelerinde askeri gemi yapmalarına yönelik ilk projenin sahil güvenlik arama kurtarma gemileri projesi olduğunu, bu projeyle diğer projelerin önünün açıldığını vurguladı.

Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral İzzet Artunç da Sahil Güvenlik Komutanlığının vizyonu doğrultusunda isimleri ''Dost'', ''Güven'', ''Umut'' ve ''Yaşam'' olarak belirlenen sahil güvenlik arama kurtarma gemilerinin her yerde, her türlü hava şartlarına rağmen görevlerini yerine getireceklerini söyledi.

''KOMPLEKS ASKERİ GEMİ DİZAYN VE İNŞA KAPASİTESİNE KAVUŞTU''

Koç Holding Savunma Sanayi ve Diğer Otomotiv ve Bilgi Grubu Başkanı Kudret Önen de projenin başlangıcı sayılabilecek 2007 yılından bu yana en önemli hedeflerinin RMK Marine Tersanesinde askeri standartlar altında muharip gemi dizayn, inşa ve test edilebilecek teknolojiyi kazandırmak olduğunu belirterek, ''RMK Marine bugün kompleks askeri savaş gemi dizayn ve inşa kapasitesine kavuşmuştur'' dedi.

Önen, proje nedeniyle bünyesinde elektronik sistemler mühendisliği departmanı kuran ilk tersane olan RMK Marine'de 200 kişilik teknik ekibin görev yaptığını ifade etti.

''TCSG GÜVEN''

Verilen bilgiye göre, RMK Marine'in, Milli Savunma Bakanlığı'nın Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın ihtiyacı çerçevesinde açtığı 4 adet sahil güvenlik arama ve kurtarma gemisinin inşa ihalesi kapsamında inşa ettiği ikinci gemi olan ''TCSG Güven'', 2012 Mart ayında teslim edilecek.

Proje kapsamında 9 Haziran 2010'da denize indirilen ''TCSG Dost''un açık deniz testleri önümüzdeki hafta başlayacak ve 2011'in Eylül ayında teslim edilecek.

İhale kapsamındaki diğer iki gemi olan ''TCSG Umut'' ve ''TCSG Yaşam'' gemileri de 2012 yılında Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın hizmetine sunulacak.

Gemiler, arama kurtarma görevlerinin yanı sıra karakol, kaçakçılığı önleme, denizde kirlenmeyi önleme gibi konularda da faaliyet gösterecek. Gemiler, helikopterle operasyon kabiliyeti ile üstlenebilecekleri tüm görevleri tam yerine getirebilecek donanıma sahip olacak.


Kaynak: Akşam
Eklenme tarihi: 17.12.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ELDAŞ Gemicilik
 MUSTAFA OKAN OĞUL..
 BERK Turizm Yatçı..
 ASLI Deniz Taş. V..
 EGE RORO
 KARYAT Karadeniz ..
 ZAS Denizcilik
 ATASOY Grup Deniz..
 YAVUZNAZ Denizcil..
 ÖZLER İskele Ltd...
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim