Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Gemi yangınında yaralanan Türk mürettebat hayatını kaybetti
İngiltere'nin Manş Denizi'nde seyreden Türk kargo gemisi Eren Turgut'ta çıkan yangında yaralı olarak kurtarılanlar arasında bulunan bir Türk mürettebat hayatını kaybetti.

24 Aralık, Cuma günü meydana gelen olayda, Kent bölgesinin Dover Limanı açıklarında seyreden 92 metre uzunluğundaki "Eren Turgut" adlı Türk yük gemisinin makine dairesinde çıkan yangın çıkmış, Türk gemisinin yardım çağrısı üzerine harekete geçen Dover ve Ramsgate Deniz Arama ve Kurtarma botları, kısa sürede gemiye ulaşarak dumandan zehirlendikleri belirlenen 3 mürettebata ilk yardımda bulunmuştu. Yaralı mürettebatın daha sonra Kraliyet Donanması'na ait helikopterle önce Margat üssüne, oradan da ambulansla hastaneye öğrenilirken yetkililer, gemide çıkan yangının kısa sürede kontrol altına alındığını açıklamışlardı. 14 mürettebatı bulunan Türk gemisindeki yaralanan görevlilerden Mustafa Oturur'un yaşamını yitirdiği, Azerbaycan uyruklu Suraddin Hamzayev ile makine yağcısı Güngör Unalır'ın sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Senegal Cumhuriyeti'nin başkenti Dakar'dan yüklediği kuru yükü İngiltere'nin Leverpool Limanı'na götürmekte olan ve Dover Limanı'nın 29 kilometre açıklarında seyreden İskete Denizcilik şirketine ait 'Eren Turgut' adlı yük gemisinin makine dairesinde çıkan yangın sonrası olay yerine ilk ulaşan İngiliz Denizcilik ve Sahil Muhafaza'ya bağlı arama ve kurtarma römorköründe görevli Türk vatandaşı 3. Kaptan Deniz Ethan, gemi kaptanının iyi İngilizce bilmediğini ve gemi ile sahil güvenlik arasında iletişimi kendisinin sağladığını iddia etti. DHA muhabirinin telefon ile bilgi aldığı Ethan, “Fransa deniz sularında seyrederken gelen yardım çağrısı geldi. Bunun üzerine hemen dümeni kırdık ve hızla yola aldık. Olay yerine ilk ulaşan ekipte ben de vardım. Resmi tercüman olarak sahil güvenlik ile aralarındaki iletişimi kurdum. Çünkü 'Eren Turgut' gemisinin kaptanın İngilizcesi iyi değildi. Gemiden dumanlar yükseliyordu ve yardım helikopterde kısa sürede olay yerine gelmişti. 3 mürettebatın ağır şekilde yaralandığını öğrendim. İngiliz Kraliyet Donanması'na bağlı RAF helikopteri ile hastaneye kaldırılan 3 mühendisten biri olay yerinde yaşamını yitirmişti. Diğer ikisinin ise sağlık durumlarının ağır olduğunu öğrendim." dedi.

Gemide çıkan yangının ise kısa sürede söndürüldüğünü, ancak kaptanın hasar konusunda bilgi vermekten kaçındığını iddia eden Ethan, gemi sahibi firmanın duyarsızlığına İngiliz yetkililerinin şaşırdığını söyleyerek, "Gemide büyük bir arıza vardı ve bunu söylemekten kaçınıyorlardı. Bunun nedeni, geminin römorkörlerle çekilmesini istemiyorlardı. Çünkü bu çok masraflı oluyormuş. Bu nedenle 2 gün beklemek zorunda kaldık. 2 gün sonra da gemiyi römorkörle Hollanda'nın Rotterdam limanına çektiler. Çünkü orada daha ucuz diye. Bizde botumuzla gemiyi İngiltere deniz sınırları dışına kadar eşlik ettik" dedi.


Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 28.12.2010




Share |




YORUMLARINIZ



nasıl olur kardeşim hiç bir gemi zabiti ingilizce bilmiyormu

Yazan: kaptan - 29.12.2010 15:05:34




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 HAKER Turizm Otel..
 BAKAN Denizcilik
 ARYA SHİPYARD CO.
 DOJİ Denizcilik
 EGE KUMANYA
 DENSAN Denizcilik
 AKUA GROUP Su Ürü..
 ADAKENT Gemi İşle..
 ŞENER Kardeşler D..
 EKSİM Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim