Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
'Defne' gemisi Pakistan'a yardım malzemesi götürecek
İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfının organizasyonu ile Pakistan'a, gıda, ilaç, tıbbi malzeme, çadır, battaniye, prefabrik evler, temizlik malzemesi ve tekstil eşyasından oluşan 4 bin 800 tonluk insani yardım malzemesi götürecek ''Defne'' adlı yük gemisi, 31 Aralık Cuma günü Zeytinburnu'ndaki Zeyport Limanı'ndan uğurlanacak.

İHH İnsani Yardım Vakfından yapılan yazılı açıklamada, Pakistan'da, Ağustos ayında yaşanan sel afetinin üzerinden beş ay geçmesine rağmen yaraların henüz sarılamadığı, yaşanan dramın devam ettiği vurgulanarak, 30 milyon insanın etkilendiği, 2 milyon insanın evsiz kaldığı ve yaklaşık 2 bin insanın hayatını kaybettiği afette, ülke topraklarının üçte birinin sular altında kaldığı anımsatıldı.

Afetin etkilerinin uzun yıllar süreceği vurgulanan açıklamada, selin yaşandığı ilk günden beri, bölgede acil yardım çalışması başlatan Vakfın, halkın desteğiyle yaraları sarma noktasında ciddi çalışmalarda bulunduğu kaydedildi. Açıklamada, başkent İslamabad'dan alınan malzemenin hızla sel bölgelerinde dağıtıldığı, Türkiye'den de kargo uçağı ve yük treniyle yardım malzemesinin gönderildiği, afette evini kaybeden aileler için kalıcı konut çalışması başlatıldığı ve biten konutların ailelere telim edildiği belirtilerek, ayrıca afette büyük zarar gören Nowshera Devlet Hastanesinin restorasyonunun devam ettiği bildirildi.

İHH'nin uzun zamandır hazırlıklarını sürdürdüğü ''Defne'' gemisiyle büyük çaplı yardım gönderme çalışmasının da tamamladığı ifade edilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

''Daha önce Gazze'ye insani yardım malzemesi götürürken İsrail'in el koyduğu ve daha sonra iade ettiği Defne yük gemisi, şimdi de Pakistan'a gıda, ilaç, tıbbi malzeme, çadır, battaniye, prefabrik evler, temizlik malzemesi ve tekstil eşyasından oluşan 4 bin 800 ton insani yardım malzemesi taşıyacak. Yardım malzemesi belirlenirken Pakistan'daki yetkililerle görüşüldü. İhtiyaç duyulan hayati derecedeki malzeme temin edildi. Özellikle ameliyat, ilaç ve tıbbi malzemeler, sağlık altyapısı ve hastaneleri, sular altında kalan Pakistan için büyük bir önem taşıyor.''

Açıklamada ifadelerine yer verilen İHH Basın Sözcüsü Salih Bilici de gemiyle gönderilecek yardım çalışması için hayırseverlerden ciddi bağışlar geldiğini, yardım dernekleri tarafından toplanan malzemenin, Anadolu'nun çeşitli illerinden tırlarla İstanbul'a gönderildiğini belirtti.

Vakfın, Çorlu'da bulunan lojistik deposunda toplanan malzemenin, Marmara Ereğlisi Matlaş Limanı'nda gemiye yüklendiğini kaydeden Bilici, Zeytinburnu Zeyport Limanı'ndan Pakistan'a uğurlanacak gemi için 31 Aralık Cuma günü basın toplantısı düzenleneceğini bildirdi.

Bilici, bu yardımın şimdiye kadar bir defada Türkiye'den Pakistan'a gönderilecek en büyük yardım olduğunu da vurguladı.


Kaynak: Akşam
Eklenme tarihi: 29.12.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GOKTAS Yatcilik L..
 İDÇ Denizcilik
 YEŞİL Marmaris A...
 İBC GÜLER
 TRAMOLA Deniz Taş..
 KALE Grubu
 SDS Denizcilik ve..
 BEYA Denizcilik
 TCS Denizcilik
 NİKEL Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim