Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Suriyeli kaptanın hatası ortalığı karıştırdı
İzmit Körfezi'nin Gebze Eskihisar açıklarında balast suyu boşaltılması sırasında yapılan hata nedeniyle geminin batacağını zanneden Suriyeli kaptan ve personel paniğe kapılınca, ortalık karıştı. Aynı zamanda şeker hastası olan ve şekeri yükselen kaptan telsizle yardım isterken personele de 2 bin 500 tonluk gemiyi terketmelerini istemesinden sonra, Liman Başkanlığı ve gemi acentasının tecrübeli kaptan ve denizcileri hatayı anlayıp, hurda demir yüklü gemiyi düzeltti.

Rusya'dan Kocaeli'nin Dilovası İlçesi sahilinde kurulu Çolakoğlu Metalurji Fabrikası'na ait limana hurda demir çelik getirdiği belirtilen 2 bin 500 tonluk ‘Alzahra' adlı Kamboçya bandralı gemi Eskihisar açıklarında demirledi. Kaptan Yaser Hareshı dahil 9 kişilik personeli de Suriyeli olan gemide, dün gece yarısı geminin dengesini sağlayan sağ taraftaki tanklarda bulunan balast suyunun bir bölümünü boşaltmak istedi. Ancak, gemi personeli balast suyunu boşaltmak yerine içeri su almaya başlayınca geminin dengesi bozuldu ve sancak tarafına doğru yatmaya başladı.

Gemideki yanlışlığı farketmeyen kaptan ve personel su aldıklarını ve batmakta olduklarını sanarak telsizlerle yardım istemeye başladı. Durumdan haberdar olan Sahil Güvenlik, Liman Başkanlığı ve geminin acentesi Transbosphor Deniccilik harekete geçti. Aşırı heyecanlanan ve şeker hastası olduğu belirlenen gemi kaptanı Yaser Hareshı şekerinin aşırı derecede yükselmesi nedeniyle fenalaşırken personele de gemiyi terketmeleri talimatı verdi.

Gemiye yanaşan sahil güvenlik botuyla sahile getirilen gemi kaptanı Darıca Farabi Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Bu arada geminin bağlı bulunduğu acentanın deneyimli kaptan ve denizcileri Al Ahzar gemisine çıkarak personelle de konuştuktan sonra hatayı anladı ve geminin dengesini bozarak yanlışlıkla içeri basılan balast suyunu boşaltı. Böylece geminin dengesi sağlandı.

Gemi bugün Dilovası'nda kurulu Çolakoğlu Metalurji Fabrikası'nın limanına yanaşarak hurda demirleri boşaltacak.

Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 03.01.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BAASE & ELSEK
 OBA Den. Pet. İnş..
 OF Shipping
 TOLGA Denizcilik ..
 GİRİT Yatcilik
 ALFA SİSMİK Deniz..
 TOPKAPI GROUP
 TEMEL Denizcilik
 YELKEN Denizcilik
 EVMAR Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim