Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
AB uyum sürecinde denizciliğimiz
Denizcilik Müsteşarlığı, Türk denizciliğinin uluslararası kurallara uymama, donanım ve belge eksikliği gibi nedenlerle uluslararası alanda bozulmuş olan imajını düzeltmek amacıyla radikal tedbirler alıyor.

Sektörü olumsuz etkileyen imaj problemini aşmak amacıyla Denizcilik Müsteşarlığı önümüzdeki günlerde alacağı caydırıcı tedbirler arasında AB ülkelerinde “yüksek riskli” grup kategorisine alınarak kara listeye giren gemilere sıkı denetimler getirilmesi de bulunuyor. Denizcilik Müsteşarlığı, üç önemli limanda gemilerin daha etkin denetimi için bir pilot uygulama başlattı.

Ambarlı, Aliağa ve İzmir gibi önemli limanlarda başlatılan bu uygulamayla tüm gemiler, getirilen kurallar çerçevesinde etkin bir denetime tabi tutulacak.

KRİTERE UYMAYAN ÇALIŞAMAYACAK
Denizcilik Müsteşar Yardımcısı Sıtkı Ustaoğlu, üç önemli limanda bundan böyle uluslararası karasulara çıkış yapacak tüm gemiler arasında kriterlere uymayanların seyrinin engelleneceğini söyledi.

Türkiye’nin Avrupa Birliğine tam üyeliği konusunda Türk denizcilik sektörünün de kendi üzerine düşen görevini yerine getirmesi gerektiğini kaydeden Ustaoğlu, Türkiye’nin imajını bozacak uygulamalara son vermek amaçlarında olduklarını söyledi.

KURALSIZLAR İFŞA EDİLECEK
Kurallara uymayan Türk gemilerinin Avrupa Birliği ülkelerinde olduğu gibi web sayfasında ilan edileceğini belirten Ustaoğlu, bu listeye girecek armatörlerin önemli prestij ve ticari itibar kaybına uğrayacağını belirtti.

Ustaoğlu, yapılacak denetimlerin sadece evrak düzeyinde kalmayacağını geminin teknik donanım ve diğer kriterler bazında da inceleneceğini söyledi. Kural tanımayan gemilerin uluslararası sularda seyrine müsaade etmeyeceklerini belirten Ustaoğlu, yasaların elvermesi halinde bu tür gemilerin Türk bayrak taşımalarının da engelleneceğini ifade etti.

126 TÜRK GEMİSİ DEMİRLİ BEKLİYOR
Son verilere göre, Türk bayraklı gemilerin önemli bir bölümü uluslararası kurallara uymadığı için AB ülke limanlarında tutuldu.

Bunların 61 adedi İtalya’da, 35’i Yunanistan’da ve 30’u da İspanya’da bekliyor. Aynı dönemde 190 adet gemide eksiklik bulunmazken, 447 adet gemide, teknik donanım ağırlıklı eksikler ortaya çıkarıldı.

Uluslararası denizcilik alanında faaliyette bulunmak amacı ile kurulan ve çoğunluğunu AB ülkelerinin oluşturduğu Paris Memorandumu’na üye ülkeler arasında, İngiltere, Belçika, Hollanda, Fransa, İtalya, İspanya, Portekiz, İzlanda, Norveç, Danimarka, Almanya, Rusya Federasyonu, Kanada, Yunanistan, İrlanda, Hırvatistan, Polonya, İsveç ve Finlandiya olmak üzere toplam 19 ülke bulunuyor.


Eklenme tarihi: 12.04.2004




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BEY Denizcilik
 EMSAN Denizcilik ..
 KONVOY Denizcilik
 MİLANGAZ Uluslara..
 ATLAS Gözetim ve ..
 NARAL Denizcilik
 ÇİLLİOĞLU Denizci..
 MUMCUOGLU Gemicil..
 GEMPORT A.Ş.
 UZMAR Uzmanlar De..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim