Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Dünya Gemi İnşaa sektörü İstanbul'da toplandı
Dünya Gemi İnşa Sektörünün En Önemli Fuarı SMM Hamburg'un İstanbul Ayağının İkincisi 26-28 Ocak 2011 Tarihleri Arasında Lütfi Kırdar Kongre Vadisinde Gerçekleşti.

Dünyanın lider gemi inşa sanayi etkinlik markası SMM Hamburg'un organizatörü Hamburg Messe'nin ortaklığıyla Goca Fuarcılık tarafından organize edilen uluslararası gemi ihtisas fuarı SMM İstanbul 2011, 26 -28 Ocak tarihleri arasında Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleşti.

Etkinliğe, 26 Ocak Çarşamba günü Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği Başkanı Başaran Bayrak, Savunma Sanayi Müsteşarlığından Deniz Araçları Daire Başkanı Serdar Demirel ve Deniz Ticaret Odası Meclis Komite Üyesi Ferit Biren tarafından yapılan resmi açılış töreni ile start verildi. T.C. Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı, T.C. Savunma Sanayi Müsteşarlığı ve T.C. Sanayi ve Ticaret Bakanlığının desteklediği fuarda, tersaneler ve yan sanayi firmalarının yanı sıra, İstanbul Sanayi Odası'nın (ISO) ikili ilişkiler sistemiyle 100'e yakın firma bir araya geldi.

25 ülkeden yaklaşık 150 katılımcı firmanın yer aldığı fuarda hem sektörün geleceği tartışıldı hem de "İkili Görüşmeler Platformu" ile sektörel ilişkiler ve ticaretin gelişimine katkı sağlandı. SMM İstanbul 2011, TUZLA Gemi Sanayi Bölgesi için, yabancı profesyonellerin katılacağı bir turun düzenlenmesi ile son buldu.

SMM İstanbul, sektöre dair birebir ilişkilerin buluşma noktası oldu…
SMM İstanbul 2011 çerçevesinde ilk iki gün (26-27 Ocak) uluslararası bir konferans gerçekleşti. Konferans programı fuar konseptine uygun olarak hazırlandı. İstanbul'da 2 gün süresince, gemi inşa sektörünün geleceği ve potansiyel pazarlar tartışıldı. SMM İstanbul 2011 etkinlik programının ana başlığı "Gelecekte Ne olacak? Çıkış nerede?" oldu.

Türk üreticilere yeni pazarlar yaratmak adına önemli bir misyonu olan SMM İstanbul, bu doğrultuda programını oluştururken niş pazarları hedef aldı. Açık deniz platformları, çevreci çalışmalar (green shipping) yolcu gemileri, LPD taşıyan gemiler, hızlı yolcu gemileri, nehir gemileri, vapurlar, megayatlar ve destek gemileri gibi deniz araçlarında edinilmiş tecrübeler sektör oyuncuları tarafından paylaşıldı. Konferansın en ilgi çeken oturumu ise Green Shipping konusunun anlatıldığı saatler oldu.

Konferansın ilk günü, T.C . Başbakanlık Denizcilik Müsteşarı Sn Hasan Naiboğlu, Türk Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği Başkanı Başaran Bayrak'ın, Deniz Ticaret Odası Mecli Üyesi ve Komite Başkanı Sn. Kapt. Ferit Biren ve T.C. Milli Savunma bakanlığı Savunma Sanayi Müsteşarlığı , Deniz Araçları Daire Başkanı Sn. Serdar Demirel'in yaptığı açılış konuşmasının ardından, Fuar alanında özel bir VIP Turu gerçekleşti.

Öğleden sonraki program Sn. Serdar Demirel'in sunumu, ilk oturumun da başlığını belirleyen "Geleceğimiz; Donanma ve ticaret gemileri inşasında güç birliği" konusuna değindi. Sektör firmalarının özgürce yapabildikleri bu sunumlar ve konferanslar ile SMM İstanbul, sektörün birebir ilişkiler geliştirebileceği bir buluşma noktası oldu.

Sektörel ilişkiler ve ticaretin gelişimi için İKİLİ GÖRÜŞMELER PLATFORMU kuruldu.

İkili ilişkileri destekleyici bir çalışma olan İstanbul Sanayi Odası'nın "Enterprise Europe Network İstanbul" iş birliği ile gerçekleştirilen ikili görüşmeler platformu, fuarda uluslararası firmaları bir araya getirdi. Dünyanın değişik ülkelerinden yaklaşık 100'e yakın firma fuarda ikili görüşme yaptı. Türkiye'de ilk defa bir gemi inşa fuarında gerçekleştirilen İkili Görüşmeler etkinliği ile sektörel ilişkilerin ve ticaretin gelişiminde katkıda bulunuldu.
Fuarın son günü, TUZLA Gemi Sanayi Bölgesi için yabancı profesyonellerin katılacağı bir tur düzenlendi.

Fuara Kimler Katıldı?

Offshore ve özel amaçlı gemi, bot yapımında uzmanlaşmış Türk tersanelerinin ve yan sanayi firmalarının katıldığı fuara, Japonya Deniz Endüstri Ekipmanları Birliği (JSMEA) ve Alman Açık Deniz Sanayicileri Birliği (VSM) geniş katılımla yer aldı.

SMM Istanbul 2011'de Fransa, İspanya, Norveç, İtalya, Portekiz, Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Tayvan, Kore gibi münferit katılımların yanı sıra Danimarka, Almanya ve Japonya ülke stantları ile katıldı. Toplamda 25 ülkeden yaklaşık 150 katılımcı fuarda yer aldı.

Kaynak: Haberler.com
Eklenme tarihi: 27.01.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ERLER denizcilik ..
 HAMALOĞLU Denizci..
 SEA PARTNER Inc.
 İMTRANS Denizcili..
 ATİPOST Turizm Lt..
 NACİ SELİMOĞLU De..
 ARIF KALKAVAN
 TEMEL Denizcilik ..
 ÖZGÜR GÖRSEV Su S..
 JEDI Yacht
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim