Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
Petrol karşılığı gemi ihraç edebiliriz
Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez'in, "Günlük 200 bin varil üretim yapılan petrol sahasını siz işletin, ama acil olarak TOKİ bize ev yapsın." sözleri gemi ve yat ihracatçılarını harekete geçirdi.

Geçtiğimiz günlerde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın kapısını çalan Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği yönetimi, Bakan'a "En çok cari açık verdiğimiz İran ile Rusya'dan petrol ve doğalgaz alıp karşılığında gemi ve yat ihraç edelim." talebinde bulundu. Bakan'ın bu isteği olumlu bulduğunu belirten Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği Başkanı Başaran Bayrak, birkaç gün önceki Chavez'in petrol karşılığında konut yapımı talebine gemi yapımının da eklenebileceğini söyledi.

Dünya gemi inşa sektörünün en önemli fuarı olarak gösterilen SMM Hamburg'un İstanbul ayağının ikincisi başladı. 25 farklı ülkeden yaklaşık 150 firmanın katıldığı etkinlik kapsamında Türk gemi sanayicileri, ürünlerini meslektaşlarıyla paylaşma imkânı buldu. Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği Başkanı Başaran Bayrak, açılışın ardından basın mensuplarına sektörle ilgili değerlendirmelerde bulundu. 2008 yılında yaşanan ekonomik krizin gemi ihracatçılarını olumsuz etkilediğini belirten Bayrak, bu dönemde ihracatlarının 2,6 milyar dolar seviyesinden 1,1 milyar dolara gerilediğini kaydetti. Bu yılı 2010 ile aynı rakamlarla kapatmayı hedeflediklerini belirten Başkan Bayrak, "Amacımız, Türkiye'nin en fazla cari açık verdiği ülkelere gemi ve yat satmak. Bunun için gerekli girişimlere başladık. Şayet İran, Rusya ve Venezuela'dan petrol karşılığında gemi verebilirsek sektör için oldukça önemli bir açılım olacak. Aynı zamanda cari açığın azalmasına da olumlu bir katkı sağlayacaktır." dedi.


Kaynak: Zaman
Eklenme tarihi: 27.01.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 OLAY NAUTIC
 YALOVA Sualtı Su ..
 KERMANTRANS deniz..
 IŞIK Group Shippi..
 ŞENER Tersanecili..
 EUROTRADE
 ALPAGUL Denizcili..
 THE MOORİNGS Yach..
 SAMSUN Shipping
 EŞMELER Tarım Ltd..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim