Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Alman isyan gemisine soruşturma
Almanya’da bir süre önce deniz askeri öğrencilerin eğitildiği ‘Gorch Fock’ yelkenlisinde isyan çıktığı açıklanmıştı. Daha sonra askeri öğrencilere insanlık dışı muameleler yapıldığı ve bir kız öğrencinin de şüpheli ölümünün ortaya çıkması, Savunma Bakanlığının sorumluluğundaki konunun meclise taşınmasına neden oldu.

Koramiral Horst-Dieter Kolletschke başkanlığındaki inceleme komisyonu dün Arjantin’in liman şehri Ushuaia’daki Alman yelkenlisi ‘Gorch Fock’a ulaştı. Soruşturma heyetinde Denizcilik Dairesi’nden üç hukukçu ve Parlamento Savunma Sorumlusu Hellmut Königshaus’a bağlı iki bürokrat bulunuyor.

Yelkenliyi Kuzey Almanya’daki Kiel limanına geri getirecek Kaptan Michael Brühn’de soruşturma komisyonu ile birlikte gemiye vardı. Savunma Bakanı Karl-Theodor zu Guttenberg, ‘Gorch Fock’ hakkındaki suçlamalar açıklığa kavuşturuluncaya kadar önceki Kaptan Norbert Schatz’ı görevinden aldı.

Eğitim Gemisinde alkollü içki alemi

‘Gorch Fock’ yelkenlisinde denizcilik eğitimi gören askeri öğrenciler gemide aşağılandıklarını, alkol alemleri yapıldığını ve cinsel tacize uğradıklarını bildirmişlerdi. Bazı öğrenciler yükseklik korkusu olduğu halde, askerlikten atılma tehditleri ile gemi direğinin 45 metrelik en yüksek noktasına kadar zorla çıkarılıyormuş. Bir kız öğrencinin bu şekilde tırmanmaya mecbur bırakılması ve tırmanma sırasında düşerek hayatını kaybetmesi bardağı taşıran son damla oldu. Königshaus’un görevlendirdiği subayların verdikleri raporda, kız öğrencinin ölümünden dört gün sonra 11 Kasım’da komutan subayların bolca alkollü içki tüketilen bir parti yaptıkları bildirildi.

Savunma Bakanı Guttenberg, muhalefet tarafından önce meclis üyelerini bilgilendirmek yerine, olaylar hakkında ‘Bild’ gazetesine bilgi verdiğinden dolayı sert bir şekilde eleştirildi.

Almanya’nın 1958 yılından beri denizci yetiştiren askeri yelkenlisi ‘Gorch Fock’un bir daha denize açılacak mı sorusuna henüz cevap vermek mümkün görünmüyor. Gorch Fock’ta şimdiye kadar 14 bin 500 deniz subay ve astsubay adayı yetiştirildi. Yelkenli açık denizlerde, dünyanın etrafını 35 defa dolaşacak kadar, toplam 750 bin mil yolaldı.

Kaynak: Dünyabülteni.net
Eklenme tarihi: 31.01.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GRANMAR Denizcili..
 TRANS KIBRIS
 AYNACI Denizcilik
 YANARTAS Travel A..
 OBA Denizcilik
 ÖZGÜN Company
 SONAY Denizcilik ..
 ÇETİNKAYA Denizci..
 OMSAN Lojistik A...
 ÇAVUŞOĞLU Kara ve..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim