Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Tekneden 142 kaçak çıktı
Türk, Yunan, İtalyan ve Alman polisinin ortaklaşa düzenlediği operasyonda uluslararası insan kaçakçılığı yaptığı öne sürülen 21 kişi gözaltına alındı. Tekirdağ'da yakalanan yaklaşık 10 metre uzunluğundaki tekneden tıka basa bindirilen 142 kaçak göçmen çıktı. Görüntüler kaçak göçmenlerin ne kadar büyük bir tehlike altında yolculuk ettiğini kanıtlar nitelikte.

Edinilen bilgiye göre İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uluslararası bir şebekenin Pakistan, Irak, Afganistan, İran ve Suriye uyruklu kişileri kaçak yollardan Avrupa'ya gönderildiği ihbarı üzerine soruşturma başlattı.

Yapılan teknik ve fiziki takipte şebekenin Yunanistan, İtalya ve Almanya'da bağlantıları olduğu tespit edildi. Bunun üzerine İstanbul polisi, Yunanistan, İtalya ve Alman polisiyle irtibata geçti. 6 ay süren takibini ardından şebeke üyeleri tespit edildi. Bu kişilerin çalışma yöntemleri de ortaya çıkarıldı. 11 Şubat 2011 günü Almanya ve Türkiye'de eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Türkiye'de İstanbul, Kocaeli, Hatay ve Bolu'da tespit edilen adreslere yapılan eş zamanlı baskınlarda şebeke lideri olduğu öne sürülen Muhammet R'nin aralarında bulunduğu 21 kişi gözaltına alındı. Operasyonda yurtdışına gönderilmeyi bekleyen 14 göçmen de yakalandı.

KİŞİ BAŞI 4 BİN EURO

Ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda ise 2 ruhsatsız tabanca, 21 bin TL, 4 Türkiye Cumhuriyeti pasaportu, 8 adet yabancı pasaport, 1 ehliyet, 1 ikamet teskeresi, 12 plaka, 12 plaka, 4 ruhsat, 1 kaşe, 4 adet yabancı kimlik kartı, 3 bilgisayar ve çok sayıda cep telefonu, ajanda ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen şebekenin çalışma sistemi de ortaya çıktı. Yapılan sorgulama sonucunda edinilen bilgiye göre şebeke kendi içinde 3 gruba ayrılıyordu. İlk grup yolcuların bindirileceği gemileri organize ediyordu. Taşıma aracı olarak göçmenlerin sayısına göre gemi, yat ve tekne gibi deniz ulaşım araçları kullanılıyordu. İkinci grup Avrupa'ya gönderilecek insanları ayarlıyordu. Göçmenlerden kişi başına 4 bin Euro alınıyordu. Son grup ise Avrupa ülkelerinde bulunan temsilciliklerdi. Şebeke bu temsilcilikler aracılığıyla işlerini yürütüyordu.

10 METRELİK TEKNEDE 142 KİŞİ

Polislerin çalışması devam ederken şüphelilerin Avrupa ülkelerine kaçak yollarla göçmenleri götüreceği tespit edildi. Bunun üzerine şüpheliler takibe alındı. Yapılan takipte Tekirdağ'da şüphelilerin onlarca kaçağı bir tekneye bindirdiği görüldü. Bunun üzerine Tekirdağ polisine haber verildi. Tekirdağ Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğ ekipleri 10 metrelik tekneye baskın düzenledi. Baskında yaklaşık 10 metrelik tekneye doldurulan 142 kişi yakalandı. Aralarında yaşlı ve çocukların da olduğu kaçakların hali yürek burktu. 142 kişi tekneden indirilerek polis korumasına alındı. Teknede yapılan aramalarda şüphelilerin mazot ve yemek stoğu yaptığı anlaşıldı.

6 AYLIK BİLANÇO 400 GÖÇMEN

Öte yandan polisin şebekeyi çökertmek için 6 aylık süre içinde farklı tarihlerde düzenlediği 8 ayrı operasyonda 400 göçmeni yakaladığı öğrenildi. Yetkililer, şebekenin bu kişilerden yaklaşık 2.5 milyon Euro kazanç elde ettiğini belirtti.

21 şüpheliden 2'si ifadesi alındıktan sonra savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Geri kalan 19 kişi ise suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüte üye olmak ve örgüt faaliyeti içerisinde göçmen kaçakçılığı yapmak suçlarından adliyeye sevk edildi.


Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 15.02.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ALPAGUL Denizcili..
 SONAY Denizcilik ..
 EFOR Denizcilik
 EGE Sualtı Gemici..
 GLOBUS Uluslarara..
 DELTA Marine Yach..
 ARTUR Teknesi
 K-S Denizcilik Lt..
 ADAMAR Denizcilik
 DOKA MARİN Gemici..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim