Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
İzmir'de dev gemi bereketi
Mısır'daki olaylar nedeniyle İskenderiye programını iptal eden MSC'nin dev gemisi MSC Splendida, 3 bin 510 yolcusu ve bin 500 civarındaki personeli ile önceki gün sabah saatlerinde İzmir Limanı'na yanaştı. Gece İzmir'de kalacak ilk kruvaziyer gemisi olan MSC Splendida'nın yolcuları gün boyunca kent merkezini ve Efes'i gezdi. Çoğu Alman, Fransız, Japon ve İtalyanlar'dan oluşan yolcular akşam saatlerinden gece geç saatlere kadar Kordon'daki mekanlarda eğlendi. Yolcuların önemli bölümünün gençlerden oluşması da dikkat çekti. Ancak yağışlı hava, turistlerin kent turu programını kısmen olumsuz etkiledi.

YAĞMURA YAKALANDILAR

Üstü açık olduğu için İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin tur otobüslerine ilgi azdı. Yetkililer, sorunu turistlere naylon yağmurluk dağıtarak çözmeye çalıştı. Konak Belediyesi de yolcuları yolcu salonu çıkışında tango ve canlı heykel gösterileriyle karşıladı.

Mısır'da yaşanan halk ayaklanması nedeniyle İskenderiye yerine rotasını İzmir'e çeviren MSC Splendida, önceki gün yanaştığı Marmaris'ten sonra dün sabah 08.00'de İzmir'e geldi. MSC Gemi Acentalığı yetkilileri, İtalya'nın Cenova kentinden yola çıkan geminin Mısır'daki olaylar nedeniyle İzmir'e gelmeyi tercih ettiğini vurguladı.

İLK KEZ GECELEYECEK

Geminin bugüne kadar herhangi bir limanda gecelemediğini, gece saatlerini sefer halinde geçirdiğini açıklayan yetkililer, İzmir'de konaklamanın sebebinin kruvaziyer turizmindeki öne çıkışı nedeniyle kentin tanıtımı olduğunu ifade etti. Yetkililer, yolcularının yüzde 35'inin Meryem Ana ve Efes'e yönelik turlara katıldığını, diğerlerinin ise kent merkezinde kalıp gezmeyi tercih ettiğini söyledi. Geminin bu sabah erken saatlerde İzmir'den ayrılacağı öğrenildi.

Milyonlar hayal değil

İzmir Ticaret odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir'de konaklayan bu geminin ilk olduğunu ama son olmayacağını vurguladı. İzmir'in Akdeniz'in parlayan yıldızı olduğuna işaret eden Demirtaş, "Ülkemizde huzur, güven ve barış devam ettikçe dünyanın yükselen yıldızı olacağız.

Kruvaziyer turizmi de yükselen trend. İzmir olarak bu turizm biçimini tam zamanında fark ettik. Resmi kurumları, esnafı, halkı ile buna sahip çıktık. Bu misafirperverliği göstermeye devam ettikçe, yolcu sayısında milyonlu rakamlar hayal olmayacak. Yeter ki gemilere yanaşacak rıhtım verelim" dedi.

Hedeflerinin kenti home port (ana liman) yapmak olduğunu kaydeden Demirtaş, İzmir'den çıkan turlar istediklerini, bu şekilde kentteki otellerin dolacağını da dile getirdi. Halk isyanları nedeniyle Kuzey Afrika ülkelerinin kırmızıya boyandığına dikkat çeken Demirtaş, bu ülkelerin bir an önce huzura kavuşmasını istediklerini, böylece kruvaziyer turizminin bölgesel bir gelişme göstereceğini söyledi. Demirtaş, "Yeni gemiler gelecek mi belli değil. Sezon tam başlamadı. Limanda yatırımların başlaması ile birlikte gelecek yıl 1 milyon turisti yakalarız. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım 27 Şubat'taki İzmir programında limanla ilgili açıklamalar yapacak" diye konuştu.

Gemide sürpriz nikah

Ünlü İtalyan sanatçı Sophia Loren'in isim annesi olduğu MSC Splendida gemisi, süpriz bir nikaha ev sahipliği yaptı. Limana gelen her kruvaziyer gemisini karşılayan İTO personeli Mine Güneş ile sanayici Engin Kaya, gemi kaptanı Raffaele Portecorvo'nun gemide kıydığı nikah töreni ile hayatlarını birleştirdi. Çiftin şahitliklerini İTO Başkanı Ekrem Demirtaş ile İtalya'nın İzmir Konsolosu İgor De Bernardini yaptı.


Kaynak: YeniAsır
Eklenme tarihi: 23.02.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 EKŞİOĞLU Denizcil..
 YENAL Denizcilik
 OBA Denizcilik
 DESAS A.Ş.
 SİNOMAR Denizcili..
 DEVAL A.Ş.
 ATASOY Grup Deniz..
 METEAR Deniz İşle..
 NAMAR Denizcilik
 ELBA Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim