Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Feribotlar Marmaris limanına yanaştı (VİDEO)
Bingazi’ye gönderilen Orhangazi-1 ve Osman Gazi-1 feribotları, dün gece Marmaris Limanı’na geldi. Yaklaşık 20 saat süren yolculuğun ardından saat 23.44’te limana yanaşan Orhangazi-1 Feribotu ile 30’u yabancı uyruklu 1516 kişi getirildi. Osman Gazi-1 feribotu da saat 03.00’te bin 530 yolcusuyla Marmaris’e geldi.

GEMİDEKİ YOLCULARIN LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ

Hürriyet Video'larını izlemek için Flash 7 veya daha yüksek eklenti yüklenmeniz gerekmektedir. Yüklemek için tıklayınız!!!


İlk feribot 23.44'te limana yanaştı

Libya’daki Türkler’in yurda getirilmesi için Bingazi’ye gönderilen Orhangazi-1 Feribotu, dün gece Marmaris Libanı’na ulaştı. Yaklaşık 20 saat süren yolculuğun ardından saat 23.44’te limana yanaşan feribotla 30’u yabancı uyruklu 1516 kişi getirildi. Bahriyeli selamıyla karşılanan yolcular “en büyük Türkiye, başka büyük yok” sloganı atarak sevinçlerini dile getirdi. Yolcuların feribottan indirilmesinde kısa süreli sorun yaşandı. Feribotun kapaklarının limanla uyum göstermemesi nedeniyle yaşanan sorun çözüldükten sonra yolcular feribottan indi. Yolculardan sağlık problemi yaşayanlar, limanda hazır bekletilen 112 acil servis görevlilerince seyyar hastanelere alındı. Daha sonra sağlık durumu ciddi olan 6 kişi hastaneye sevkedildi. Yolcular Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından karanfillerle karşılandı. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, feribotun Girit açıklarında fırtınaya yakalandığını bu nedenle bazı yolcuların rahatsızlandığını söyledi.

İkinci feribot 03.00'te geldi

İDO’ya ait Osman Gazi-1 feribotu da saat 03.00’te bin 530 yolcusuyla Marmaris’e geldi.

Orhan Gazi-1 feribotunun ardından limana yanaşan Osman Gazi-1 Feribotu’ndaki yolcuları da, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ karşıladı. İkinci feribotla gelen Türk yolcuların gümrük alanında akrabaları ile karşılaşmaları duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu. Anneler çocukları ile kucaklaşırken, kardeşlerini bekleyenler ise dakikalarca birbirlerine sarılarak hasret giderdi. İkinci feribotla gelen vatandaşların bir bölümü istekleri üzerine memleketlerine gönderildi. Dinlenmek isteyenler de otellere yerleştirildi.

ÖNCEKİ HABERİMİZ:

Türk feribotları dönüş yolunda

Libya'nın Bingazi Limanı'ndan aldığı yolcularla yola çıkan “Orhan Gazi-1” ve “Osman Gazi-1” feribotlarının Marmaris Limanı'na ulaşmak üzere Akdeniz'deki seyri devam ediyor. Feribotun yolcularını aldığı sırada Bingazi Limanı mahşer yerine dönerken binlerce Türk yolcunun yanında 30 da yabancı yolcu İDO feribotuyla Türkiye'ye geliyor.

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş'ye ait feribotlarla tahliye edilen 3 bin yolcudan bazıları geceyi koltuklarda, bazıları da koltuklar arasında yerde geçirdi.

Vatandaşlara sabah kahvaltısında, Türk Kızılayı'nın feribotlara gıda desteği sağlamak amacıyla yüklediği kumanyalar dağıtıldı.

Bazı yolcular kağıt oynayarak, bazıları uyuyarak, bazıları da sohbet ederek vakit geçirmeye çalışıyor. Deniz tutması nedeniyle fenalaşan yolculara, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi müdahale ediyor. Yolcular arasında ağır yaralı olan bir kişi de yine sağlık ekibinin kontrolü altında tutuluyor.
Bir taraftan da isimleri okunan vatandaşlara tek tek pasaportları ve seyahat belgeleri veriliyor.










DİĞER RESİMLERİ HÜRRİYET FOTOGALERİDE GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Marmaris'e saat 23.00'te ulaşması planlanan “Orhan Gazi-1” feribotundaki 1500 yolcu arasında yabancı uyruklu 30 kişi ile 10 gün önce dünyaya gelen Onur Eren Çalışkan adlı bir bebek de yer alıyor.

Feribotların Marmaris'e varmasının ardından yolcular, gitmek istedikleri şehirlere ücretsiz olarak otobüs veya uçakla gönderilecek.

LİMANA RAMPA YAPILIYOR

Marmaris Limanı’nda Libya’dan beklenen iki feribot için hazırlık yapılıyor. Feribotların yolcu indirmesine uygun olmadığı için, limana geçici bir rampa yapılmasına başlandı. Feribotların geliş saatine kadar rampanın hazır olacağı bildirildi.

Marmaris’deki sağanak yağmur ve lodos limandaki çalışmaları güçleştirirken, Kızılay’ın burada 1.5 ton gıda, 8 bin kumanya ve battaniye dağıtacağı açıklandı. Limana barınma, sağlık başta olmak üzere değişik ihtiyaçlar için 14 çadır kurulurken, pasaport gişesi de üçten 18’e çıkarıldı. İki feribotun karşılanması için Marmaris Limanı’nda 500 görevli hazır bekliyor. Bu arada feribotlardan inenlerin Türkiye’nin dört bir yanına istedikleri yere kadar götürmek üzere şehirlerarası turizm şirketlerinden 100’e yakın otobüs temin edildi. İsteyenler bu otobüslerle, isteyenler de uçaklarla memleketlerine gönderilecek. Konaklamak isteyenler için de turistik tesislerde önlem alındı.

HÜRRİYET


Eklenme tarihi: 23.02.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 CANBAZ Denizcilik
 HANMAR Denizcilik
 EKŞİOĞLU Denizcil..
 USTAOĞLU Denizcil..
 LNS Marine Ltd. Ş..
 MARİNPET Petrol D..
 ÇAVANOZ Motor
 LİMA Turizm Yatçı..
 DESE Crew Managem..
 KURŞUN Denizcilik..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim