Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Üsküdar Vapuru Şehitleri Törenle Anıldı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve sivil toplum kuruluşları, 1 Mart 1958'de yaşanan Üsküdar Vapuru faciasını anmak amacıyla İzmit sahilindeki Marina'da program düzenledi. Programda hayatını kaybedenler anısına Körfez'e çelenk ve karanfiller bırakıldı.

PROTOKOL YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

İzmit Lisesi ve İzmit Endüstri Meslek Lisesi öğrenci ve idarecilerinin de katıldığı programa Kocaeli Vali Yardımcısı Mustafa Guni, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Yazıcı, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, sivil toplum kuruluşları dönem başkanı Numan Gülşah iştirak etti.

BİR DAHA BÖYLE ACILAR YAŞAMAYALIM

Kazada hayatını kaybedenleri rahmetle anan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Yazıcı, bu elim kaza sebebiyle İzmit ve Karamürsellilerin yıllarca denize küs kaldıklarını vurguladı. Kazanın ardından denizden çıkan balıkların yenmediğini, deniz kenarında yürünmediğini belirten Yazıcı, "Bir daha böyle acılar yaşamayalım. Bundan sonra tedbirli olalım. Biz Büyükşehir olarak deniz ulaşımı ve güvenliğine büyük önem verdik. 2004 yılında hizmete başladığımızda, Körfez'de doğru dürüst deniz ulaşımı yoktu. Şehir hatları diye bir şey yoktu. Bir tane bile iskele yoktu. 21. yüzyılda Kocaeli'mize böyle bir manzara yakışmıyordu. Deniz ulaşımını başlattık. Modern iskeleler yaptık ve Kocaeli'ne yakışır deniz otobüsleri satın aldık" dedi.

DENİZ ULAŞIMINI DAHA GÜVENLİ HALE GETİRDİK

'Üsküdar Vapur Faciası' gibi bir acının bir daha yaşanmaması için bütün imkânları seferber ettiklerini söyleyen Yazıcı, "Bugün Körfez sularında modern ve güvenilir gemilerle deniz ulaşımı yapılıyor. Denize küsen hemşehrilerimize, yeniden güvenli bir yolculuk imkânı sağlamanın huzuru içindeyiz. Gelinen noktada,12 tane iskele inşa ettik. Güçlü bir deniz filosu kurduk, Hepsini de teknolojinin son imkânlarıyla donattık. Deniz otobüsleriyle her gün 144 sefer gerçekleşiyor. Hemşehrilerimiz, güven ve konfor içinde yolculuk yapıyor" şeklinde konuştu.

ÇELENK VE KARANFİL BIRAKTILAR

Kocaeli Vali Yardımcısı Mustafa Guni, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ve sivil toplum kuruluşları dönem başkanı Numan Gülşah da yaptıkları konuşmalarda kazada vefat edenleri rahmetle andıklarını belirttiler. Yapılan konuşmaların ardından Atatürk Vapuru ile 'Üsküdar Vapuru'nun battığı yere gelen protokol ve öğrenciler denize çelenk ve karanfiller bıraktılar.

FIRTINADA BATMIŞTI

Üsküdar Vapuru, 1 Mart 1958 Cumartesi günü İzmit iskelesinden saat 12.00 sıralarında ayrıldıktan sonra, Seka açıklarına geldiğinde şiddetli bir fırtına patlamış, köhne gemi kısa sürede alabora olarak batmıştı. Faciada kaç kişinin öldüğü kesin olarak bilinmiyor. Ancak 270'ten fazla kişinin bu elim deniz kazasında yaşamını yitirdiği ifade ediliyor. Ölenlerin büyük bölümü de Karamürsel'den, Gölcük'ten okula gelen ve evlerine dönmekte olan İzmit Lisesi ve İzmit Endüstri Meslek Lisesi öğrencileriydi.

Kaynak: Haberler.com
Eklenme tarihi: 01.03.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AKMAR Denizcilik
 İSTKUM Denizcilik
 TRIO Denizcilik İ..
 UND RORO İşletmel..
 MUSTAFA OKAN OĞUL..
 FIRST GROUP Inter..
 ÇAVANOZ Motor
 SARP Turizm
 TİM Gemi Mühendis..
 BELUGA Yatcılık
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim