Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Mart 2024
Haber
Anket
Libya'dan dönen feribotlar Marmaris'e ulaştı
Libya’nın Bingazi limanından yola çıkan Orhangazi-1 ve Osmangazi-1 feribotları, yaklaşık 20 saatlik bir yolculuğun ardından Marmaris Limanı’na yanaştı. Feribotlar, 1235 yabancı ve 1338 Türk olmak üzere toplam 2 bin 573 yolcusuyla Marmaris’e ulaştı.






Yolcular, Muğla Valisi Fatih Şahin, Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Şafak Yürekli, Marmaris Kaymakamı Serdar Polat ve Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar tarafından çiçeklerle karşılandı. Yolcuların feribottan inişlerinde yaşlı, kadın ve çocuklara öncelik verildi. Gemiden inen yolculara Kızılay ekipleri tarafından kumanya, çay ve çorba ikram edildi. Yolculardan pasaport işlemleri tamamlananlar, limanda bekleyen 60 otobüsle memleketlerine gönderiliyor. Yabancı yolcuların bir bölümü ise Marmaris‘teki otellerde misafir edilecek.

YOLCULAR MUTLU

Yol boyunca Kızılay görevlileri, yiyecek ve içeçek servisi yaptı. Sağlık görevlileri de dalgalar nedeniyle mideleri bulanan yolculara müdahale etti. Girişte toplanan pasaportlar, pasaport polislerinin yaptığı kayıt incelemeler sonrasında yeniden yolculara dağıtıldı.

Gemide bulunan Türk ve yabancılar, yolculuk boyunca tavla ve iskambil kağıt oyunları oynadılar. Yolcular Libya'dan kurtuldukları için mutlu olduklarını belirterek, Türk yetkililerine teşekkür ettiler.

Missurate'den gelen yolcular, çatışmaların genellikle kentin dışında olduğunu, sadece mermi ve el bombası sesi duyduklarını ifade ettiler. Yağmacıların Missurate Limanı'nda bulunan Toyota firmasının depolarını yağmaladığını ve bazı araçları almaya çalıştıklarını ancak başarılı olamadıklarını kaydettiler.

Bingazi Limanı'ndan binen yolcular ise Türk makamlarına kendilerini Libya'dan çıkardıkları için teşekkür ettiler.

Gemi kaptanı Vural Erol, Türkiye saatiyle 22.00'de Marmaris'te olmayı planladıklarını, böyle bir kurtarma operasyonuna katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Başbakanlık Kriz Merkezinin kurtarma operasyonunu çok iyi organize ettiğini belirten Erol, ''24 ülkeden 870 yabancının Türkiye'ye getirilmesiyle çok mutluyum. Gemiye bindiklerinde yüzlerindeki mutluluk görülmeye değerdi. Kendimi adeta dünyayı kurtaran adam gibi hissediyorum'' diye konuştu.


Kaynak: Bayazgazete
Eklenme tarihi: 02.03.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KANLAR Denizcilik
 ESRA Denizcilik
 FAAL Denizcilik
 REKA Denizcilik
 ANTMARİN A.Ş
 DEKAMAR
 ÇETİNKAYA Denizci..
 POLARİS Denizcili..
 ATİPOST Turizm Lt..
 TEMEL Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim