Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Mart 2024
Haber
Anket
'Deepwater Champion' Samsun'a geliyor
ABD'li enerji firması Exxon Mobil tarafından özel olarak yaptırılan Deepwater Champion (derin deniz şampiyonu) Samsun'a geliyor. Dev platformu karşılamak için Samsun limanında hazırlıklar başladı.



Exxon Mobil'in Güney Kore'deki tersanelerde yaptırdığı Deepwater Champion son modern teknoloji ile inşa edildi ve şirket bu gemiyi ilk defa Karadeniz'de kullanacak. Deepwater Champion, su derinliği 3 bin 600 metre olan derin denizlerde, yaklaşık 12 bin 200 metreye kadar sondaj yapma yeteneğine sahip bulunuyor. Gemi altıncı nesil bir sondaj gemisi olarak ifade ediliyor.

Geminin bir diğer özelliği de iki tane sondaj sisteminin bulunması. Bunlardan biriyle sondaj yapılırken, ötekiyle aynı anda üretim yapılabiliyor. Bu da diğer sondaj gemilerine göre işlerin yapılma süresini kısaltıyor. Örneğin normalde 90 günde yapılabilen bir sondajı bu gemiyle 50 günde yapabilmek mümkün hale geliyor. Gemideki kulenin iki adet sökülebilir bölümü de bulunuyor. Çift gövdeli gemi, açık denizlerde 9 metre yükseklikteki dalgalar karşısında ve saatte 110 kilometre hızındaki rüzgârda dahi, uydu bağlantısı ile pozisyonunu otomatik olarak koruyabiliyor.

Bu ay Samsun"a geliyor

'Deepwater Champion' (Derin Su Şampiyonu) adı verilen dev platformun, Karadeniz'in derin sularında arama yapacağını belirten 'Exxon Mobil'in Genel Müdürü Drew Goodbread, "Türkiye'de şu anda Karadeniz'de iki petrol arama çalışmaları yapılıyor. TPAO ile yüzde 50 ortak Kastamonu ve Samsun'da 2 bin metre derinlikte sondaj çalışmaları yapıyoruz. İnşası devam eden özel tasarlanmış petrol arama platformu, sökülüp takılabilir şekilde iki parça halinde Samsun'a gelecek. Burada monte edildikten sonra İnebolu"nun 120 kilometre açığındaki sondaj lokasyonuna ulaşacak. Testlerden sonra Nisan ayında sondaj çalışmalarına başlanmış olacak" dedi.

Öte yandan Samsun limanında hummalı çalışma dikkatleri çekiyor. Dev platformu ağırlamak için şimdiden dev boyuttaki vinçler yerleştirildi. Yetkililerden yapılan açıklamada Mart ayı içerisinde geminin Samsun kıyılarında olacağı bildirildi.

Kaynak: Halkgazetesi
Eklenme tarihi: 03.03.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SELİNDA Boat
 İSTANBUL MARİNE P..
 CHEMTANKERS Shipp..
 ERCAN Denizcilik
 KALAMIŞ Denizcili..
 EVRİM 1 Tur Tekne..
 SÜVARİ Gemi Kiral..
 ECA Ship Trade Co..
 ALBATROS Yatçılık
 PRUVA Yatçılık
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim