Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
25 Nisan 2024
Haber
Anket
Boğazlarda tehlike çanları !
Petrol ve tehlikeli madde taşımacılığında kapasitesinin üzerine çıkan İstanbul ve Çanakkale boğazları için Başbakanlık’ın hazırladığı denetim raporunda, acil müdahale planı gerektiği belirtildi.

Başbakanlık, petrol taşımacılığında kapasitenin üzerin çıkılan boğazlarla ilgili çarpıcı bir denetimraporu hazırladı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne gönderilen raporda, acil olarak atama yapılmazsa kılavuz kaptan sıkıntısı yaşanacağı, boğazda tehlikeli yük taşıyan gemilerin arttığı, acilmüdahale planına ihtiyaç duyulduğu ve kurumlar arasındaki yetki karmaşasının çözülmesi gerektiği vurgulandı. Küresel petrol ticaretinin yaklaşık yüzde 17’sine ev sahipliği yaparak dünyanın en tehlikeli suyollarından olma özelliği taşıyan İstanbul ve Çanakkale boğazları için hazırlanan raporda, önlemler sıralandı ve boğazlar için “kaza ve kirlilik riski en yüksek deniz alanları” ifadesi kullanıldı. Boğazlarda seyir güvenliğinin sağlanması için şu önlemlerin alınması gerektiği belirtildi:

KILAVUZ TEŞVİKİ

Boğaz girişlerinden itibaren kılavuz ve römorkör hizmeti alımını teşvik etmek üzere gemilere verilecek kurtarma ve yardımhizmetlerine ilişkin kural ve ücretleri yeniden belirleyin.

KAPTAN KALMAYACAK

Kılavuzluk hizmeti nitelik ve nicelik olarak geliştirilmeli. İstanbul Liman İşletmesi Müdürlüğü’ndeki 135 kılavuz kaptandan 79’u emekliliğe hak kazandı. İzmir’de ise 10 kılavuz kaptandan 8’i emekli olacak. Bu personel emekliye ayrıldığında hizmet kesintiye uğrayacak ve boğazlar büyük tehlike altına girecek. Acil olarak açıktan 20 personel ataması yapılsın ve bunlar eğitilsin.

TEHLİKELİ GEMİLER

İstanbul Boğazı’nda tehlikeli yük taşıyan gemi sayısı arttı. Deniz kazalarına daha kısa süredemüdahale gerek. Kritik bölgelerde, römorkör yanaşabilecek ve çevre ekipmanların konuşlanabileceği ilave yer tahsisi yapılsın.

ACİL MÜDAHALE

Gemi Trafik Hizmetlerinin Kurulmasına İlişkin Yönetmelik’te yer alan acilmüdahale planları hazırlanarak Denizcilik Müsteşarlığı’na sunulsun. Sistemde kullanılan bilgisayar yazılımı geliştirilsin.

YETKİ KARMAŞASI

Kaza sonrası kirliliğemüdahalede Çevre Bakanlığı ile DenizcilikMüsteşarlığı arasında yetki karmaşası var. Bu sorun çözülsün. İstinye’deki kontrolmerkezi binası da dahil, trafik gözlem istasyon binalarındaki eksiklik ve aksaklıklar bir an önce giderilsin. Çanakkale Boğazı başta olmak üzere, deniz taşıtı, bot ve istasyonların durumu hizmete uygun hale getirilsin.


Kaynak: HaberTürk
Eklenme tarihi: 23.03.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 HACIÖMEROĞLU Deni..
 DİZMAN Denizcilik
 GENÇER Denizcilik
 SARIOĞLU Denizcil..
 AKSAY
 PASİFİK Denizcili..
 AMATUSA Denizcili..
 SERMAR Denizcilik
 ALABANDA Deniz Ta..
 GN GROUP
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim