Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Dev sondaj gemisi boğazdan geçti
Bir süredir Bandırma Limanı’nda boğaz geçişi için hazırlanan dev petrol arama gemisi "Deepwater Champion" öğleden sonra İstanbul Boğazı’ndan geçti.



Karadeniz’de, yaklaşık bir yıldır sürdürdüğü petrol ve doğalgaz arama çalışmalarını tamamlayan "Leiv Eirikson" isimli petrol arama platformu geçtiğimiz günlerde Türkiye’den ayrılmıştı.

Daha büyük ve son teknoloji ile donatılmış olan "Deepwater Champion" isimli petrol arama gemisi İstanbul Boğazı’ndan geçiş yaptı.

Dev geminin geçişi esnasında İstanbul Ortaköy’deki Esma Sultan Yalısı’nda bir karşılama töreni düzenlendi.

Törene katılan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız konuşmasında, "Dünyanın en iyi teknolojisine sahip bu platformla birlikte iyi sonuçlar yakalayacağımız kanaatindeyim" şeklinde konuştu.

Dev arama gemisinin boğaz köprülerinden sorunsuz bir şekilde geçebilmesi için 98 metre olan kulesi 68 metreye indirildi.

GREENPEACE ÜYELERİ GEMİYİ PROTESTO ETTİ

Çevre örgütü Greenpeace eylemcileri İstanbul Boğazı'ndan geçen Deepwater Champion petrol arama platformunu şişme botlarla takip ederek pankart açtı ve protesto gösterisinde bulundu. Greenpeace üyeleri ile sahil güvenlik ekipleri arasında adeta kovalamaca yaşandı.

İki Greenpeace botu, İstanbul Boğazı'ndan geçerek Sinop'a gitmekte olan dev petrol arama gemisi Deepwater Champion'ı takip ederek "Petrol, Nükleer, Artık Yeter" yazan pankart açtı. Tam bu sırada Ortaköy sahilinde de pankart açan Greenpeace eylemcileri, Deepwater Champion'ın geçiş töreni nedeniyle Esma Sultan Yalısı'nda olan Enerji Bakanı Taner Yıldız'dan riskli enerji planlarından vazgeçilmesini talep etti. 229 m uzunluğunda ve yaklaşık 100 m yüksekliğindeki Deepwater Champion'u boğaz boyunca takip eden
deniz polisi, botları ve eylemcileri bölgeden uzaklaştırdı.

Greenpeace Akdeniz Kampanyalar Yöneticisi Hilal Atıcı, "Son bir yılda iki büyük enerji felaketi oldu. Önce Meksika Körfezi'nde petrol felaketi, şimdi de Japonya'da nükleer facia. Hükümet bu felaketlerden hiç ders almadı. Şimdi bu tehlikeli petrol gemisini Karadeniz'e sokuyorlar. Sonra da sıra ölümcül nükleer santrale gelecek. Temiz enerji politikaları yürütmek yerine ülkeyi böylesi tehlikeli enerjilerin beşiği yapmak siyasi bir tercihtir. Türkiye kamuoyu onlara böyle bir kumar oynama hakkı vermedi"
dedi.

Eklenme tarihi: 25.03.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MİNERAL den. san ..
 İBC GÜLER
 GAMMA Denizcilik
 EMİR Denizcilik
 ZRC Denizcilik
 SERHAT Feribot A...
 KURŞUN Denizcilik..
 KAPTAN ACAR Yatçı..
 AKDENİZ Ro-Ro Den..
 YALOVA Sualtı Su ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim