Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
İstanbul-Trabzon arası Deniz'den Nakliyat
Trabzon Limanı'yla İstanbul'dan Doğu'ya yük taşıma maliyetinin üçte bire indiğini belirten Nakil Trabzon Logistics Genel Müdürü Demir, "Çünkü 25 tonluk bir konteyner Trabzon'a, deniz yoluyla 490 dolara, kara yoluyla ise 1500 dolara ulaşıyor" dedi

Doğu-batı hattındaki tarihi İpek Yolu üzerinde önemli bir aktarma merkezi olan Trabzon Limanı, geçmişteki rolünü günümüzde de ye-rine getiriyor. Marmara Bölgesi'nde üretilen değerin Türkiye'nin Doğu'suna taşınmasında ve Asya'dan gelen yüklerin Batı'ya nakledilmesinde önemli bir aktarma merkezi haline gelen Trabzon Limanı, taşıma maliyetlerini düşürmesiyle de dikkatleri çekiyor.

KONTEYNER MALİYETİ 490 $

Türkiye'de üretimin önemli bir bölümünün Marmara Bölgesi'nde yapıldığını belirten Nakil Trabzon Logistics Genel Müdürü Bülent Demir, şöyle devam etti: "Üretilen ürünlerin gerek Doğu'daki illerimize, gerekse Türkiye'nin Doğu'suna ulaştırılması önemli bir maliyet unsuru. Bu konudaki tercihler, firmaların rekabet gücünü de etkiliyor. Çünkü 25 tonluk bir konteyner Trabzon'a deniz yoluyla 490 dolara, kara yoluyla ise bin 500 dolara ulaşıyor. Yani deniz yoluyla maliyetler üçte bire iniyor. Dolayısıyla maliyet düşüren bir unsur olarak deniz yolunu kullananların rekabet gücü artıyor."

LİMAN KAPASİTESİ ARTTIRILDI

Taşıma maliyetlerindeki düşüklük nedeniyle son yıllarda deniz taşımacılığına talebin arttığına dikkat çeken Bülent Demir, bunu karşılayabilmek için Trabzon Limanı'nda kapasite artışına gidildiği bilgisini verdi. 2010 itibariyle sözkonusu yatırımların tamamlandığını kaydeden Demir, şu bilgileri verdi: "Yük elleçme kapasitesi 2010'da 16 milyon tona, kapalı depolama alanı 32 bin 852 metrekareye ve açık depolama alanı ise 230 bin metrekareye ulaşmış durumda. Yenilenen modern altyapısı ve ekipmanlarıyla her türlü gemi ve yüke hizmet verecek hale geldi:"

DENİZ DAHA GÜVENLİ

Kabotaj taşımaları Türkiye ekonomisine de önemli katkılar sağlıyor. Karayolunda uzun mesafe yük taşımalarındaki yoğunluğu hafifletmesi, Türkiye'de farklı taşıma şekillerinin entegre kullanımı ile nakliye maliyetlerinde avantaj sağlayarak yerinde üretimin desteklemesi ve ayrıca kullanılmayan atıl bir kapasiteyi harekete geçirerek mevcut limanların geliştirilmesi ve yeni liman yatırımlarını teşvik etmesi gibi avantajları bulunuyor.

Hem daha güvenli hem daha çevreci

Deniz yoluyla taşımacılığın karayoluna göre çok güvenli olduğunu hatırlatan Bülent Demir, "Taşımacılıkta maliyet kadar önemli olan bir diğer husus da güvenliktir. Elbette denizde de kazalar oluyor, ancak bu karayollarındaki kadar değil" dedi. Bülent Demir, deniz taşımacılığının aynı zamanda çevreci olduğuna dikkat çekerek şöyle devam etti: "Küresel iklim değişikliğinin en önemli ka-ynaklarından birisi de karbon emisyonu... Karayollarıyla yapılan bir ulaşımdaki emisyon miktarı, denize göre kat ve kat fazla. Bu açıdan bakıldığı zaman deniz taşımacılığı, tüm toplum açısından da düşük maliyetli."

Yeni Şafak

Eklenme tarihi: 28.03.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ÇANKAYALAR Yatçıl..
 DENİZ-AY Denizcil..
 POLATHANE Denizci..
 ÇANAKKALE Liman İ..
 DİNÇER Yatçılık
 NEMTAŞ Denizcilik
 GEMEK Denizcilik ..
 SEASON İnşaat Tur..
 CONTAZ Gemi İşlet..
 ATLAS Gemicilik v..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim