Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Karaköy'den gemiye bin, 3 ülke gez
Tatil için Cruise'leri, yani seyahat gemilerini tercih eden Türkler, artık yolculuklara Avrupa'dan dahil olmak zorunda değil. MSC Opera'ya İstanbul'dan binip Hırvatistan, İtalya ve Yunanistan'ı geziyorsunuz ve İstanbul'da iniyorsunuz. 1 haftalık tatilin bedeli 795 dolar

Dev gemilerle çıkılan rüya gibi turlar, MSC Cruises ve Arkas Holding ortaklığında Türkiye'ye taşındı. Artık gemiyle seyahat etmek için Avrupa'nın herhangi bir noktasından yolculuğa katılmak zorunda değilsiniz. Bugün İstanbul Karaköy Limam'ndan Avrupa ve Amerika'dakileri aratmayacak, 5 yıldızlı otel konforundaki MSC Opera isimli gemi 50 yolcusuyla demir aldı. İstanbul, Hırvatistan (Dubrovnik), İtalya (Venedik, Bari), Yunanistan (Katakolon), Kuşadası, İstanbul rotasını izleyecek olan olan MCS Opera'nın yolcu sayısı, diğer limanlardan alınacak olanlarla birlikte 1800'ü bulacak. 12 Ekim 2005 tarihine kadar devam edecek seferler, her çarşamba Karaköy Limanı çıkışlı yapılacak. Opera Gemisi'nde 7 gece konaklama sezona göre 795 dolar ile 1500 dolar arasında değişiyor. Bu fiyatın içine herşey dahil. Ayrıca 18 yaşına kadar olan çocuklar için de ücret alınmıyor.

Türk yolcular yarım saate binecek

MSC Türkiye Genel Müdürü Necla Tuncel, başka ülkelerin limanlarını kullanarak cruise yolculuğu tercih eden Türklerin artık rahat edeceğini söyledi. Tuncel, "Cruise gemileri, Türkiye'den yolcu almıyordu. Bu nedenle Türkler farklı noktalarda cruise yolculuğuna dahil oluyordu. Bundan böyle Türk yolcular, Karaköy'den yarım saatte gemiye binebilecek" dedi.

5 yıldızlı otel gibi

Yapımı 500 milyon dolara malolan ve geçen yıl denize indirilen MCS Opera toplam 2 bin 200 yolcu kapasiteli. Yaklaşık 28 metre genişlik, 251 metre uzunluk ve 60 bin ton ağırlığa sahip gemide, 4 restoran, bin kişilik tiyatro salonu, casino, yüzme havuzları, barlar, cafeler, alışveriş mağazaları, sağlık ve spor merkezleri, sauna, jakuzi ile çocuk kulübünün yanı sıra, iç, dış, balkonlu ve süit seçenekli 850 kabin bulunuyor. Geminin 1800 yolcu taşıdığı düşünüldüğünde, toplam 7 bin ton et, 13 bin yumurta ve 1500 kilo makarna tüketiliyor.


Eklenme tarihi: 30.04.2005




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 TEMEL Denizcilik
 ÖZPINAR Denizcili..
 INTERGLOBAL Deniz..
 DOLPHİN Scuba Tea..
 NNC Shipping. co.
 KALYONCU RoRo Shi..
 SEASON İnşaat Tur..
 ORTA DOĞU TEKNİK ..
 KUTUP Denizcilik
 SELMAR Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim