Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
ATASOY Gemicilik yeni gemisini denize indirdi
Atasoy Gemicilik tarafından Yalova'nın Altınova ilçesinde bulunan Kocatepe Tersanesi'ne yaptırılan 4 bin 200 Dwt'luk "Serra Atasoy" adlı kuru yük gemisi, törenle denize indirildi.

Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, törende yaptığı konuşmada, Yalova Tersaneler Bölgesi'nin gemi inşa sanayisinin Tuzla'dan sonra ikinci büyük sanayi bölgesi olduğunu belirtti.

Naiboğlu, Altınova'daki tersanelerin potansiyeline dikkati çekerek, "Burada 1,2 milyon DWT'luk bir kapasite var. Buradaki tersane yatırımlarının bitmesiyle 3 milyon DWT'a yükselecek. Türkiye'deki toplam kapasitemiz ise 5 milyon DWT'a yükselmiş olacak" diye konuştu.

Türkiye'nin sipariş adedi olarak dünyada 23'üncülükten 5'inciliğe, tonaj olarak da ilk 15'e girdiğini kaydeden Naiboğlu, Altınova bölgesinde Gemi İhtisas OSB kurulması için Sanayi ve Ticaret Bakanlığının onay verdiğini ve kısa süre içerisinde altyapı çalışmalarına başlanacağını bildirdi.

Kocatepe Tersanesi Müdürü Fazıl Burak Erişgen de 89,90 metre uzunluk, 13,60 metre genişlik ve 6,90 metre yüksekliğe sahip 4 bin 200 deight weight tonluk (DWT) geminin, 16 ayda tamamlandığını söyledi.

Atasoy Gemicilik Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Atasoy ise geminin en son teknolojiyle dizayn edildiğini vurgulayarak, "Üç kuşaktır bu mesleği sürdürüyoruz. Bu gemiyle de taçlandırdığımızı düşünüyorum. Geminin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, Yalova Vali Yardımcısı Atilla Selami Abban, Gemi İnşa Tersaneler Genel Müdürü Yaşar Aytaş Duran, Kocatepe Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kocatepe, Atasoy Gemicilik Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Atasoy ve Altınova Tersane Girişimcileri Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Kan'a plaket verildi.

Plaket töreninden sonra ise gemiyi denize indiren kurdeleyi Sinan Atasoy'un kızı ve gemiye ismi verilen Serra Atasoy ile Atasoy Gemicilik Yönetim Kurulu üyesi Özcan Atasoy'un kızı Burcu Atasoy birlikte kesti.

Kaynak: Haber3
Eklenme tarihi: 02.04.2011




Share |




YORUMLARINIZ



yakısır benim 5 yıl ter attıgım sirketime, allah daha cok versin insallah

Yazan: kenan yesilbursa - 3.04.2011 14:17:09




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ZRC Denizcilik
 NUR Denizcilik
 GÖCEK Yatçılık
 YAVUZNAZ Denizcil..
 ÖZGÜN Company
 JALE Tur
 PLUTO Dalış Merk.
 SMARİNE Elektrik
 ESENYALI Gemi İşl..
 BAYRAKTAR Denizci..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim