Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Gemide tatil modası Türkiye'ye sıçradı
Türkiye'nin henüz emekleme aşamasında olduğu kruvaziyer turizminde Avrupa'nın yıldız ülkesi olarak gösterildiği, yeşil pasaporta vizenin kalkmasıyla 30 bine ulaşan Türk turist sayısının bu yıl 55 bine ulaşmasının beklendiği bildirildi. Hızlı büyümeyi gören büyük şirketlerin Kuşadası, İstanbul ve İzmir kıyılarına uğrak yapan gemi sayısını 2011 yılında önemli oranda artıracağı belirtildi.

Sektör yetkililerinden edinilen bilgiye göre tatilini, Türkiye kıyılarına uğrak yapan kruvaziyer gemilerle seyahat ederek geçirmeyi tercih eden Türk turist sayısı 2010 yılında 30 bine ulaştı. Önceki yıllarda çok az sayıda kalan Türk yolcu sayısının artması nedeniyle İtalyan, Yunan ve İspanyol kruvaziyer grupları daha fazla sayıda gemiyle Türkiye'ye yanaşma kararı aldı. Yeşil pasaporta uygulanan vizenin kalkmasıyla geçen yıl özellikle Yunanistan'ın adalarına yapılan turlara Türk turistlerin ilgisi büyük oranda artarken, bu yıl Türk yolcu sayısının 55 bine ulaşmasının bekleniyor. Uluslararası 8 kruvaziyer grubunun Türkiye temsilciliğini yapan Karavanmar Genel Müdürü Gianluigi Baltazzi, Türkiye ekonomisinin krizden etkilenmeyerek büyümesini devam ettirmesinin diğer sektörlerde olduğu gibi kruvaziyer sektöründe de büyük grupların dikkatini çektiğini söyledi.

Bir tatil ülkesi olan Türkiye'nin hem yabancı turistlere sunabileceği zenginliklerinin olması hem de Türk insanının tatilini gemide geçirmeyi talep etmesiyle sektörde hızlı bir büyüme yaşandığını dile getiren Baltazzi, şöyle konuştu: ''Geçen yıl sezon sonuna yetişse de yeşil pasaporta getirilen vize kolaylığıyla rakamları yaklaşık ikiye katladık. Bu sektörde dünyanın en hızlı büyüyen ülkesi haline geldik. Mavi pasaportta da rahatlama olursa inanılmaz büyüme yaşanır. Akdeniz'in dünya kruvaziyer sektöründe moda haline gelmesi ve Mısır'da yaşanan siyasi karışıklıklar sonrası büyük gruplar gemilerini Türkiye kıyılarına kaydırmaya başladı. Örneğin Yunanistan'ın en büyük grubu olan Louis Helenic Cruises, gemilerini İskenderiye yerine Kuşadası ve İzmir'e kaydırdı. Yeni gemilerin gelmesi arz yaratınca fiyatlar da geriledi.

Mart ayı için bir kampanya yaparak 3 gece 4 gün Yunan adaları turunu vergiler dahil 99 avrodan sattık. Geçen yıl aynı dönemde 200 Türk yolcunun bindiği gemi, bu yıl bin yolcuyu aştı. Kuşadası çıkışlı Louis Majesty gemisi nisan kasım ayları arasında 6 bin Türk turist ağırlayacak. Ancak bu gemi aynı dönemde 100 bin yabancı turisti Türkiye kıyılarına getirecek.'' Dünyada bu işi en iyi yapan ülke olarak gösterilen İtalya'nın 1930'lu yıllarda Türkiye gibi işe başladığını kaydeden Baltazzi, Türkiye'nin gelecekte İtalya büyüklüğüne gelebilecek potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Baltazzi, cazip bir yatırım alanı gibi gözükmesine rağmen Türk yatırımcılar için kruvaziyer işletmeciliğinin çok karlı olamayacağını savundu. Sektörde çok büyük firmaların kıran kırana rekabet ettiğini ifade eden Baltazzi, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Bazı yatırımcılar bu konuda araştırma yaptı ancak girmeme kararı aldılar. Türk turizm yatırımcısı otel yatırımını daha mantıklı buluyor. 200 milyon dolarlık yatırımla en lüks oteli yapabilir, bu sektöre adım atabilirsiniz ancak bu parayla ancak orta boy bir gemi alabilirsiniz. Kruvaziyer sektöründe bir gemiyle iddialı olmanız mümkün değil. 3-4 gemiden aşağı kar edemezsiniz.''


Kaynak: Yeniasır
Eklenme tarihi: 05.04.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MARVEL Uluslarara..
 ÖZDADAYLILAR deni..
 DELTA Marine Yach..
 ORSA SU ÜRÜNLERİ
 EFOR Denizcilik
 B.A.S.K
 STFA Deniz İnşaat
 DUMAN Gemicilik v..
 MED MARİNE Kılavu..
 TCS Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim