Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
23 Nisan 2024
Haber
Anket
Ankara Feribotu Çeşme Limanı‘na Yanaştı (VİDEO)
Libyalı 321 yaralıyı taşıyan Ankara Feribotu, İzmir‘in Çeşme ilçesindeki limana yanaştı. İzmir‘den 27 Mart 2011 tarihinde yola çıkan feribot, Misurata ve Bingazi limanlarından 321 yaralıyla refakatçi ve tahliye amaçlı 158 kişiyi alarak Türkiye’ye hareket etmişti. Refakatçi ve tahliye amaçlı yolcuların 21‘i Türk, 108‘i Libyalı, 29‘u ise yabancı uyruklu. İlk müdahaleleri gemideki sağlık ekipleri tarafından yapılan yaralılar için Çeşme Limanı’nda, 24‘er kişilik yedi sahra hastanesi kuruldu. Ayrıca 169 cankurtaran, 500 sağlık personeli, 500 polis, iki helikopter ve yemek stantları hazır bekletiliyor.






Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve İçişleri Bakanı Osman Güneş, hazırlıkları denetlemek üzere geldikleri limanda yetkililerden bilgi aldı. Bakan Akdağ, Türkiye‘nin insani yardımlar açısından bölgesinde ve bütün dünyada lider ülke konumuna yükseldiğini belirtti. Akdağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, önemli bir operasyona imza attıklarını söyledi. Ankara Feribotu‘nun 27 Mart‘ta yedisi hekim olmak üzere 15 sağlık personeli, iki cankurtaran, 2 ton ilaç ve beş basın mensubuyla yola çıktığını, 30 Mart‘ta Misrata Limanı‘na yanaşmasına rağmen çatışmalar sebebiyle açığa demirlemek zorunda kaldığını kaydetti. 2 Nisan‘da limana yanaşarak hastane ve evlerdeki 201 yaralı ya da hastayı aldığını ifade eden Akdağ, ‘‘Böylesine operasyonlar sırasında personelimizin birtakım riskleri de gözönüne alarak insani yardımlar yapması son derece takdire şâyandır.‘‘ dedi.

Feribotun aynı gün Misrata‘dan ayrılarak 3 Nisan‘da Bingazi‘den 120 yaralı ve hasta aldığını, böylece toplam 321‘i yaralı ve hasta, 144‘ü yolcu ve refakatçi olmak üzere 470 kişiyle yola çıktığını anlatan Bakan Akdağ, hangi yaralının hangi hastaneye yönlendireceğinin belirlendiğini, her biri için hasta kartları oluşturulduğunu belirterek, “Türkiye, bugün burada yaptığımıza benzer insani hizmetler açısından adeta bir numaralı ülke durumuna gelmiştir. Gerek bu işi yapan personelimiz gerekse organizasyon kabiliyeti itibarıyla Türkiye‘nin bu rolü, dünyada ve Birleşmiş Milletler‘de de takdir görmektedir. Her operasyonda tecrübemiz artıyor. Takdir edersiniz ki bu işler personel, ekipman ve organizasyon ama biraz da tecrübe işidir. Türkiye, insani yardımlar açısından bölgesinde ve hattâ dünyanın her yerinde lider ülke konumuna yükseliyor. Bununla Türkiye Cumhuriyeti‘nin vatandaşları ve yöneticileri olarak iftihar ediyoruz.” şeklinde konuştu.


Kaynak: Beyazgazete
Eklenme tarihi: 06.04.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ARAS Deniz İnşaat..
 DALSAN Liman İnşa..
 ALBATROS Yatçılık
 EGE KUMANYA
 MAGOSA Kıbrıs Tra..
 MİLESTONE Gemi İş..
 ESENYALI Gemi İşl..
 DOĞRU Denizcilik
 ATAK Holding
 KARYA Shipping & ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim