Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Yatçılar İlgisizlikten Şikayetçi
Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde imal edilip dünyanın 4 bir köşesine gönderilen ve değerleri 2- 14 milyon Euro arasında değişen, ülkeye yılda 200 milyon Euro döviz girdisi sağlayan guletleri yapanlar, devletin ilgisizliğinden şikayetçi. Yaklaşık 40 yıldır dünyaca ünle Bodrum guletlerinin yapıldığı tersaneler bölgesinin imar planlarının olmaması nedeniyle büyük bölümü ruhsatsız çalışmak zorunda kalan işletme sahipleri, yeni yatırım yapmaya korkar hale geldi.

Kaptan ve tekne yapım ustası 72 yaşındaki Erol Ağan, 1960'lı yılların sonunda Bodrum'un İçmeler Mevkii'nde 1 dönüm araziye kurduğu atölyede 11 metrelik tekneler yaparak işe başladı. Ağan, geçen yıllar içinde atölyesini denizde 35, karada 30 dönüm üzerinde dev bir yat yapım merkezi ve çekek yerine dönüştürdü. Erol Ağan'ın 1960'lı yılların sonunda başlattığı tekne yapım işi de Ağanlar Holding'e dönüştü. Bu arada İçmeler ve Tavşan Burnu mevkilerinde, yaklaşık 12 bin kişi çalıştığı yat yapan şirket sayısı da 30'a ulaştı. Bodrum'un dünyaca ünlü guletleri dünya denizlerinde gezinmeye başladı.

Babası Erol Ağan ve ağabeyi 38 yaşındaki Mazlum Ağan ile gulet yapım işini sürdüren Ağanlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve gemi inşaat mühendisi Erdem Ağan, devletin yat yapımcısını yalnız bırakmasından yakındı. Dünyanın dört bir yanından siparişler yağdığını, Bodrum guletlerinin sadece ilçenin değil Türkiye'nin gururu olduğunu belirten Erdem Ağan şunları söyledi:

"Yıllardır tersaneler bölgesinin imar planlarının yapılmasını bekliyoruz. Bölgenin 2'nci derece doğal SİT alanı olması bahane edilerek imar planları yapılmadı. İmar planı olmadığı için çoğu işletme ruhsatsız çalışıyor. Önümüzü göremediğimiz için yatırım yapmaktan korkar hale geldik. Buna rağmen bu sektörü ayakta tutabilmek sektöre yeni elemanlar yetiştirebilmek için önümüzdeki yıl kendi olanaklarımızla Denizcilik ve Meslek Yüksek Okulu'nu hizmete açacağız. Devlet bizi yalnız bırakmazsa bu sektörü uçururuz."

Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon da Yunanistan başta olmak üzere İtalya, İspanya ve Fransa'da Bodrum guletlerinin taklitlerinin yapılmaya başlandığını belirterek, Bodrum guletlerin marka tescili için Türk Patent Enstitüsü'ne başvuruda bulunduklarını söyledi. Kocadon, Bodrum tersanelerinde yapılan gulet, tirhandil ve ahşap yatların çeşitli etkinliklerle dünyaya tanıtıldığını da söyledi.

Kaynak: Haberler.com
Eklenme tarihi: 06.04.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 VİLLA Denizcilik ..
 ARZU Denizcilik v..
 AYANOĞLU Denizcil..
 JASMİNE COURT Hot..
 MERSİN Deniz ve T..
 BEYKİM Petrolcülü..
 PAKSOY KARDEŞLER ..
 SARP Yat İmalat S..
 MIRAGE
 ÖZPINAR Denizcili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim