Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Ulaştırma Bakanı'ndan İzmir'e çifte müjde
Ulaştırma Bakanı Mehmet Habib Soluk, İzmir Körfezi'nde bu yıl dip tarama ve genişletme çalışmalarına başlanacağını, ayrıca İzmir- Aydın arasındaki otoyol bağlantısına Denizli'nin de ekleneceğini söyledi.Alsancak'taki liman içine giren viyadük ayaklarının yıkımını yerinde incelemek ve bölge müdürleriyle bir toplantı yapmak üzere İzmir'e gelen Bakan Soluk, ilk olarak İzmir Valiliği'ni ziyaret etti. Valilik Şeref Defteri'ni imzalayan Bakan Soluk, burada gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bahar gelmesiyle doğanın uyanması gibi şantiyelerin de aktif hale geldiğini aktaran Bakan Mehmet Habib Soluk, Türkiye genelinde 3 bin 778 adet şantiye bulunduğunu kaydetti. İzmir'e gelişinde, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun, kendisini havaalanında karşıladığını anlatan Bakan Soluk, Başkan Kocaoğlu'nun burada kendisinden bir takım isteklerde bulunduğunu söyledi. Bunların başında özellikle körfezin taranması olduğunu aktaran Bakan Soluk, "Körfez'e eğer müdahale edilmezse çok kısa bir süre içinde artık büyük yük gemilerinin, kruvaziyer turist gemilerinin İzmir'e gelmeleri oldukça zorlaşacak. Bunun bitmesi İzmir'e ekonomik olarak büyük bir darbe olacaktır. Türk ekonomisine darbe olacaktır. Bunun önlemini almak için ortak fikir alışverişinde bulunduk. Öyle tahmin ediyorum ki, önümüzdeki aylarda körfezi tarama işlemine başlanacaktır." dedi.

Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) raporu alındıktan sonra ihale aşamasına geçileceğini aktaran Bakan Soluk, körfezden çıkacak çamurun büyük ihtimalle ağır metal tehlikesi olacağını, bu sebeple gerekli önlemlerin alınması gerektiğini söyledi. Bunların depolanacak yerlerinin de önceden tespit edileceğini ifade eden Soluk, "ÇED yasasının geçici 3. maddesi Danıştay tarafından iptali söz konusuydu. Çarşamba günkü Resmi Gazete'de yeni bir düzenleme sayısı yayımlandı. Normal olarak ÇED süreci yapılacaktır ve körfez temizlenecektir. Körfez taranmadığı taktirde bitme noktasına yaklaşmıştır. ÇED raporuna müteakiben bu yıl içerisinde başlatırız, diye düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Limanın büyütülmesiyle ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten Soluk, "Burada konteynır ve kruvaziyer gemi limanını ikiye ayıracağız. Yolcu gemilerimizin geldiği liman ile yük gemilerimizin geldiği limanı ayıracağız. Liman tarama esnasında ÇED raporlarının da alınmasıyla bir genişleme meydana gelecektir." ifadesini kullandı.

İzmir-Aydın arasındaki otoyolun, Denizli'ye kadar uzaması halinde bölgenin rahat bir nefes alacağını anlatan Bakan Mehmet Habib Soluk, "İzmir Aydın arasında otoyolumuz çalışıyor. Aydın - Denizli arasını ise Devlet Planlama Teşkilatı'na gönderdik. Otoyol ihalesi de yap-işlet-devret modeliyle önümüzdeki ay içinde ihaleye çıkacak. Arkasından Denizli de bunu bırakmayacağız, Antalya'ya kadar bağlantıyı sağlayacağız. Halen etüt çalışmalarımız devam etmektedir." diye konuştu.

Ayrıca Egeray AŞ'de 12 dakikada bir olan seferlerin 6 dakikaya düşmesi için yeni tren setleri alımı için ihaleye gittiklerini belirten Bakan Soluk, şunları söyledi: "Halen 12 dakikada bir istasyonlarımızdan trenlerimiz kalkmakta. Bunu 6 dakikaya indirmek için İZBAN AŞ olarak siparişler yapıldı. Ayrıca Cumaovası ile Torbalı arasındaki 30 km'lik mesafenin de projeleri tamamlandı, altyapı ihalesine yakında çıkacağız. İlerleyen süreçte de Torbalı-Selçuk arasındaki 8 km'lik mesafe var. Selçuk'u da ilerleyen süreçte demir yoluyla bağlamayı düşünüyoruz."

Aliağa Çandarlı Limanı'yla ilgili sözleşmenin de en kısa sürede tamamlanacağını, bu sayede limanın dünya genelindeki 10 liman arasında yerini alacağını aktaran Bakan Soluk, "Aliağa Çandarlı arasında demir yoluyla bağlayacağız. Ayrıca Menemen-Manisa arasını da demir yoluyla bağlayacağız. Bu arada İzmir-Ankara arasındaki yüksek hızlı tren projemizin de hemen hemen uygulama projesi tamamlandı. İhaleye iki ayrı kesimde çıkma söz konusu olacak. İzmir-Ankara arasındaki bölünmüş yoldan sonra hızlı tren ile İzmir-Ankara'yı bağladığımızda İzmir nasıl bölünmüş yollarla memleketimizin dört köşesine bağlanan en şanslı illerimizden biriyse, demir yoluyla da aynı şansı gerek İstanbul, gerekse Ankara ve Afyon üzerinden güney Antalya'ya kadar bağlanma şansı da yakalayacak." değerlendirmesini yaptı.

Valilikten Alsancak'taki viyadük ayaklarının yıkım alanına geçen Bakan Soluk, burada yıkım çalışmaları yerinde inceledi. Bakan, daha sonra bölge müdürleriyle toplantı yaparak gelecek dönemde yapılması gereken konuları mercek altına aldı. Bakan'a, İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç ve TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman eşlik etti.


Kaynak: Zaman
Eklenme tarihi: 15.04.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 TUAN Denizcilik
 SARP Yat İmalat S..
 FORSA Yatçılık
 GMARİN
 SDS Denizcilik ve..
 MCE KARGO
 ATİPOST Turizm
 SİMPLYDİVİNG
 GENTA
 B.A.S.K
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim