Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
60 bin kişi gemi turuna çıkacak
Geçen yıl 30 bin kişi gemiyle seyahat etti, bu yıl turizmciler hedefi 60 bin olarak belirledi. Üç öğün yemeğin ve vergilerin de dahil olduğu vizesiz turların 209 eurodan satılması memurdan emekliye öğrenciden beyaz yakalıya her kesimin gemi turlarına olan talebini katladı

Ah o gemide ben de olsaydım' diyen cruise turlarına koşuyor, yıllık 30 bin kişilik bu yıl 60 bine çıkıyor. Yunan Adaları başta olmak üzere 209 euroya yemek ve vergilerin de dahil olduğu gemi seyahati sadece vatandaşın değil kurumsal şirketlerin de ilgisini çekti, şirketler elemanlarını tatile gönderiyor. Apex Tour Genel Müdürü Mehmet Buyan, geçen yıl cruise potansiyelinin 30 bin civarında olduğunu belirterek, 'Bu yıl 25 bin kişiyi gemiyle tatile götürmeyi hedefliyoruz. Toplam Pazar büyüklüğü ise 55-60 bine ulaşacak' diye konuştu.

İTALYA'YA VİZESİZ SEYAHAT!

199 euroya bile gemi turu sattıklarını belirten Buyan, vizesiz Yunan Adaları turlarının çok ilgi gördüğünü söyledi. Bu yıl vizesiz İtalya'ya da başladıklarını, 5 ülkeyi 499 euroya sattıklarını anlatan Buyan, 'Üç öğün yemek, 5 çayı, gemi içinde her türlü aktivenin de dahil olduğu paket programlar çok uygun fiyatlı olduğu için artık emekliler bile bu turlara ilgi gösteriyor. Şirketler, çalışanlarını motivasyon için bu turlara gönderiyor' diye konuştu.

BİR GİDEN BİR DAHA GİDİYOR

Louis Hellenic Cruises firmasının Türkiye temsilcisi Karavan Mar'ın Satış ve Pazarlama Müdürü Ahmet Yazıcı ise 'Bu yılki talebin de büyük çoğunluğunu Yunan Adaları turları oluşturacak' diye konuştu. Artan talebe rağmen fiyatların yükselmediğini vurgulayan Yazıcı, 'Önceki yıllarda cruise müşteri profili 50 yaş üzerindeydi, 30'lara kadar düştü. Artık internet üzerinden online satış olduğu için, hem fiyatların hem de vizesiz seyahatin cazibesi gençlerin de talebi artırıyor' diye konuştu. Yazıcı, cruise tatiline çıkanların yüzde 96'sının bir daha tatile gittiğini vurgulayarak, 'Cruise turlarına katılanlar genelde Yunan Adası'yla başlıyor, ondan sonra Akdeniz, Norveç fiyordları gibi programlara devam ediyorlar' dedi.

Hızlı ve lüks gemi turlarının fiyatı ucuzluyor

PRONTO Tour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, 'Gemi pazarı üç yıl önce 10 binler civarıydı. Hem dünyada gemicilik sektörü çok gelişti, artık gemiler çok daha hızlı hareket ediyor, bu da rotaya yansıyor. Ayrıca Türkiye çıkışlı gemilerin sayısı da arttı. Bu da haliyle hem fiyatlara hem de talepte kendini gösterdi' dedi. Geçen yıl Pronto Tour olarak 2 bin 500 kişiyi gemi turuna çıkardıklarını belirten Onaran, bu yıl hedeflerinin 4 bin kişi olduğunu söyledi. Gelen talep üzerine ilk dört ayda talebi yüzde 100 artırdıklarını belirten Onaran, halen şu anda kabin başına 400 euroya varan erken rezervasyon indirimi olduğunu söyledi.

Akşam (Aylin LÖLE)

Eklenme tarihi: 27.04.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 TEMEL Kum Çakıl v..
 MİLESTONE Gemi İş..
 PİRANA Dalış Ltd...
 HAY Shipping
 ALİ RIZA AKSOY De..
 ATLANTİK Deniz ve..
 GÜNGÖR Denizcilik
 İMTRANS Denizcili..
 ŞAHPET Denizcilik..
 ERTUR Yatçılık
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim