Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
"Celebration" yolcu gemisi Marmaris'te
Marmaris'i ana liman olarak kullanmaya başlayan Thomson Turizm Acentesi'ne ait "Celebration" isimli yolcu gemisi çıkacağı ilk sefer için ilçeye geldi. Sabah erken saatlerde Marmaris Körfezi'ne giriş yapan gemi, Marmaris Limanı'nın büyük rıhtımına yanaştırıldı. Rodos Adası'ndan gelen gemiye, daha önceden ilçeyi ziyaret ederek burada bir süre tatil yapan turistlerin bineceği ve bir hafta sürecek tura katılacağı belirtildi. Marmaris Liman İşletmeciliği A.Ş Genel Müdürü Şükrü Tugay, yaptığı açıklamada, Thomson Celebration'un bu yıl içerisinde Marmaris'i ana liman olarak kullanarak toplam 27 sefer yapacağını söyledi. Tugay, şunları kaydetti: "Gemi her seferinde yaklaşık bin 300 yolcu alacak.

Yolcuların çoğunluğunu İngilizler oluşturuyor. Bu da bölgeye her yıl 30 binden fazla turistin ziyaret edeceği anlamına geliyor. Bu turistlerden 10 bini tura katılmadan bir hafta önce gelerek Marmaris ve Fethiye'deki otellerde tatil yapacak. Thomson Celebration sayesinde her hafta Dalaman'a fazladan 4 uçak daha iniş yapıyor." Kruvaziyer turizminde Akdeniz'deki az sayıdaki ana limanlar arasında Marmaris'in de yerini almasının, ilçenin adını bir üst seviyeye çıkardığını ifade eden Tugay, bunu başaracak alt ve üst yapıya sahip olduklarını vurguladı.

Marmaris'in iki yıldan bu yana ana liman olarak kullanılmasının ülke turizminin imajı açısından da çok önemli olduğuna dikkati çeken Tugay, "Marmaris'in ve Türkiye'nin adının artık, sıradan uğranılan limanlar olmaktan çıkarak ana liman olarak anılması kruvaziyer turizmimiz için büyük bir artı değer. Türk limanlarının artık ana liman olarak kullanılmaya başlanması, Türkiye'nin prestijini ve itibarını arttırıyor" diye konuştu. Marmaris Limanı'nı geçen yıl ana liman olarak kullanmaya başlayan Thomson Celebration, toplam 26 sefer gerçekleştirmişti. Gece Marmaris Limanı'ndan demir alacak geminin, İstanbul'a gideceği öğrenildi.


Kaynak: Yeni Asır
Eklenme tarihi: 03.05.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SİMPLYDİVİNG
 KOÇLAR Denizcilik
 KALYONCU RoRo Shi..
 TEKNOMARİN Denizi..
 PENNON Yat
 DEN-TA Denizcilik
 SINKO Internation..
 EGE Denizcilik
 ÖZEL PENDİK YAŞAM..
 ÖZGÜR GÖRSEV Su S..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim