Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
'Kanal İstanbul' için 300 milyarlık gelir sözü
Erdoğan’ın “Kanal İstanbul’a 30 milyar dolar veren var” diye açıkladığı isim olan Serdar İnan iddialı konuştu. İnan “Proje uzun vadede ülkeye 300 milyar dolar kazandırır” dedi.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın çılgın projeyi 30 milyar dolara finanse etmek istediğini açıkladığı işadamının Serdar İnan olduğu ortaya çıktı. İnan “Memleketi sevenler ve sevmeyenler, megakenti görenler ve göremeyenler diye iki taraf var. Sayın Başbakan’la biz aynı taraftayız” dedi. Star’a konuşan İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, İspanya örneğini vererek “İspanya’da Araplar’a 400 milyar Euro’luk gayrimenkul sattılar. Biz Kanal İstanbul’da bu kadar para kazanabiliriz. Uzun vadede 300 milyar dolar kazandırır. Kanalın yapma hakkını bana verin, 30 milyar ödeyeyim” dedi.

3’üncü kanalı bile görüyorum

Mimarlık eğitimi aldığını ve şirketinin başında babadan ikinci nesil inşaatçı olduğunu vurgulayan İnan, İstanbul’un Tekirdağ’dan Bursa’ya uzanan bir megakent olduğunun halen anlaşılamadığını söyledi. İnan “Bu proje 15 yılda biter ve sıra ikinci, üçüncü kanal projelerine gelir. İzmit’ten ve Haliç’ten Karadeniz’e ikinci ve üçüncü kanalın açılacağını bugünden görmemiz lazım. Biz bu işin tüm planlamasını yaparak 30 milyar teklif ediyoruz. İnşaattan anlayan herkes burada kat kat fazla kazanılacağını hesaplayabilir” diye konuştu. Boğaz’da halen 30-40 milyon dolara ev satıldığını ifade eden İnan, aynı fiyata Kanal İstanbul çevresinde de evler satılabileceğini anlattı. İnan “Sağlık için İstanbul’a gelen Araplar’ı, Ruslar’ı, Kazaklar’ı hergün görüyorum. 3 milyonluk yeni yerleşim yerine yapılacak hastanelerle bu insanlara satış yapabiliriz. Üniversitelerimiz burada yerini alır. Her şekilde bu proje çok akıllı ve kârlı bir proje” dedi. Kanal İstanbul’un Türkiye’nin en büyük baraj projesi olacağına işaret eden serdar İnan “20 bin DW tonluk gemiler geçtikçe devamlı elektrik elde edilecek. Yüzlerce noktaya tribün koyularak oluşan akıntı ile elektrik üretilecek. Mazotu gemi yakacak, elektriği ülke kazanacak” dedi.

Versinler nasıl yaptığımı görsünler

Başbakan’la ve hükümetle henüz bir teması olmadığını ifade eden Serdar İnan “Hesaplamalarımızı yaptık ve talip olduğumuzu kamuoyuna açıkladım. Rastgele konuşmadık.Versinler, nasıl yaptığımızı görsünler. Burada memleketi sevenler ve sevmeyenler ayrışması var. İstanbul megakenti görenler ve göremeyenler diye iki taraf var. Sayın Başbakan’la biz aynı taraftayız. Burada New York, Detroit, Chicago gibi bir alan oluşuyor. Onu görebiliyorum” diye konuştu. “Montröcüler dışında tepkiler olumlu” diyen İnan, “Montrö’yü imzalayan ülkelerden tepki yok ama bizim basında bazılarından ve bazı oda başkanlarından Montrö savunması var” dedi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN: KANAL İSTANBUL’A TALİP ÇOK
Projeyi yap-işlet-devret’le yapabiliriz


KANAL İstanbul Projesi’nin maliyetinin 12 milyar dolar civarında olabileceğini belirten Başbakan Erdoğan “Bunu yap-işlet-devret sistemiyle yaptırmak mümkün. Bu noktada talipler çok. Aynı şekilde hiçbir şey olmazsa, şu andaki ekonomik gücümüzle Türkiye olarak rahat rahat yaparız” dedi. Show TV’de yayınlanan ‘Siyaset Meydanı’na katılan Erdoğan, projesiyle ilgili daha işin başında şu anda satın alımda “30 milyar dolar vermeye hazırım” diyen yerli bir yatırımcı olduğunu da söylerken projenin belediye başkanlığı döneminde bir rüyası olduğunu da anlattı. Erdoğan, projenin kanalla birlikte çevresinde bir yapılanmayı da içerdiğini vurguladı.

Stargazete (Yakup Bulut)

Eklenme tarihi: 03.05.2011




Share |




YORUMLARINIZ



allah kolaylik versin,ama Ingilis,Rus,Fars bunu bizeyedirmez/??????????

Yazan: sakir sahpelengov - 4.05.2011 20:53:14




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SERAKİ Turizm Ltd..
 GÜNEŞLİ Denizcili..
 ALCOR Shipping
 ST Shipping Surve..
 ARIF KALKAVAN
 FERAH TUR. Sey. İ..
 MAGOSA Kıbrıs Tra..
 ANKA Denizcilik
 MİRA Denizcilik
 SEA PARTNER Inc.
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim