Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
25 Nisan 2024
Haber
Anket
İsrail’in liman inceleme talebi Bakanlık’tan döndü
İçişleri Bakanlığı, yabancı heyetlerin hava ve deniz limanlarımızı ziyaretlerine sınırlama getirdi.

Bundan böyle İçişleri Bakanlığı’nın onayı olmadan hiçbir yabancı heyet, hava limanları ile deniz limanlarında inceleme yapamayacak ve buralardaki görevlilerle hiçbir şekilde görüşemeyecek. Alınan kararın gerekçesinde limanların stratejik açıdan ülke için önemli olması gösteriliyor. Sınırlama getiren olay İsrailli bir heyetin geçtiğimiz günlerdeki ilginç bir talebi üzerine uygulamaya konuldu. İsrailli heyet Türkiye’deki bazı deniz limanlarında inceleme yapmak istedi. Ancak talep Dışişleri Bakanlığı’na ya da deniz limanları ve hava limanlarının güvenliğinden sorumlu İçişleri Bakanlığı’na değil de Denizcilik Müsteşarlığı’na iletildi. Denizcilik Müsteşarlığı talebe olumlu yaklaştı. Durumdan haberdar olan İçişleri Bakanlığı tüm deniz ve hava limanlarına acil teleks mesajı geçerek, yabancıların inceleme ve gezi taleplerinin önce Dışişleri Bakanlığı’na yönlendirilmesini istedi. İlgili ülkenin talebi oradan da İçişleri Bakanlığı’na iletilecek. İzni alan yabancıların incelemesi sınırlı tutulacak ve kayıt yapmalarına kesinlikle müsade edilmeyecek.

İsrailli heyetin Türkiye açısından stratejik öneme sahip söz konusu deniz limanındaki inceleme talebinin İçişleri Bakanlığı'nca duyulması üzerine bakanlık harekete geçti. İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sebati Buyuran imzası ile tüm deniz limanları ile hava limanlarına acil teleks çekildi. Bakanlık acil teleksle tüm yabancı heyetlerin deniz limanları ile hava limanlarında yapacakları incelemeleri kontrolü dahiline aldı. Acil teleks mesajında, "Gerek ülkemizde mukim yabancılar, gerekse yurtdışından davet edilen kişi, kuruluş ve ülke temsilcilerine bakanlık ve mülki idare amirlerinin bilgisi dışında hava limanları ve deniz limanları ile diğer hudut kapılarında inceleme yaparak bu sahalarda görevli yetkililerle görüşmek istedikleri bilgileri intikal etmiştir." deniliyor.

Deniz limanları ile hava limanlarının Türkiye açısından hayati ve stratejik önemi bulunduğuna dikkat çeken Müsteşar Yardımcısı, buralardaki tüm iş ve işlemlerin artırılmış kamu gücünün üstün koordinesi ile sağlanacağına ve etkin kılınacağına kuşku bulunmadığını bildirdi. Bu nedenlerle deniz limanları ile hava limanlarında inceleme yapmak isteyen ve yetkililerle görüşme talebinde bulunan kişiler ve kuruluşlarla ilgili tüm taleplerin doğrudan Dışişleri Bakanlığı'na yönlendirilmesini istedi.

İçişleri Bakanlığı'nın acil teleksi Ulaştırma Bakanlığı, Denizcilik Müsteşarlığı, tüm deniz limanı ve hava limanları ile il emniyet müdürlüklerine gönderildi. Yabancı heyetlerin kimi zaman illerde hava limanlarından ya da deniz limanlarından sorumlu vali yardımcısının izni ile inceleme olanağı elde edebildiğini kaydeden üst düzey bir emniyet yetkilisi, "Deniz ve hava limanları Türkiye açısından son derece stratejik öneme sahip. Devlet güvenliği söz konusu. Artık söz konusu talepler Dışişleri kanalı ile bakanlığımıza gelecek. Yabancı heyetlerin incelemeleri de son derece sınırlı tutulacak. Heyetlerin çekim yapmalarına kayıt almalarına, kesinlikle izin verilmeyecek.” şeklinde konuştu.


Eklenme tarihi: 12.06.2005




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 İSKETE Deniz Taşı..
 ERC Denizcilik Lt..
 MMMARİNE denizcil..
 ATİPOST Turizm Lt..
 BLUE DE NIMES
 MERSİN Deniz ve T..
 CTM Denizcilik
 ADAKENT Gemi İşle..
 SEAHAWK Training ..
 MİRAGE Hotel
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim