Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
106 yaşındaki Hulda gemisi Çeşme'de
Tanınmış heykel sanatçısı İlhan Koman'ın 21 yıl boyunca evi ve atölyesi olan 106 yaşındaki tarihi M/S Hulda gemisi, Çeşme Marina'ya demir attı. İlhan Koman Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koman, yaptığı açıklamada, IC Çeşme Marina sponsorluğunda düzenlenecek Hulda Festivali kapsamında, ilçede eğitim gören 450 öğrencinin 10 gün boyunca tarihi gemide atölye çalışmalarına katılacağını söyledi.

Asırlık gemide, sanata ve Bilime Yolculuk adı altında, ''Hulda Festivali''nin gerçekleştirileceğini dile getiren Koman, ''Bu festival kapsamında Çeşme'de bulunan öğrencilerimiz 19 Mayıs-9 Haziran günleri arasında enerji başlığı altında atölye çalışmalarına katılacaklar. Çeşme İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Çeşme Marina ve İlhan Koman Vakfı ile ortak gerçekleştirilecek festivalin amacı, güncel konuları yaratıcı yöntemlerle ele alarak, bilimsel konularda yaratıcılığı aşılamak, atölye çalışmalarında enerjinin üretimi, alternatif enerji türleri gibi eğlenceli yöntemlerle anlatılmasını sağlamak'' diye konuştu. Ahmet Koman, festival süresi boyunca vatandaşların tarihi M/S Hulda gemisini de ziyaret edebileceklerini sözlerine ekledi.

Hulda Festivali, heykel sanatçısı İlhan Koman'ın (Edirne 1921& Stockholm 1986) 106 yaşındaki tarihi gemisi M/S Hulda çevresinde sanat ile bilimin kaynaşımını ortaya koyan bir Avrupa Festivalidir. Festival kapsamında gemi, Mart 2009'da Stockholm'den yola çıkmış, bugüne kadar Amsterdam, Anvers, Bordeaux, Lizbon, Barselona, Napoli, Selanik ve İstanbul'da etkinlikler gerçekleştirmiştir. Avrupa Komisyonu 7. Çerçeve Programı ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'nın yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, İsveç Başkonsolosluğu, Chrest Vakfı ve birçok sponsorun destekleriyle Stockholm'den İstanbul'a gelen M/S Hulda gemisinde düzenlenen sergiyi bugüne kadar on kentte toplam 40.000 kişi ziyaret etti.


Kaynak: YeniAsır
Eklenme tarihi: 17.05.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ALZE Turizm
 ALGEM Denizcilik
 RİMİT Denizcilik
 ARZU YATCILIK TUR..
 BERK Turizm Yatçı..
 ARIF KALKAVAN
 ELDAŞ Gemicilik
 TUNCMETE Denizcil..
 TURMAR Gemicilik ..
 NAMAR Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim