Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Denizcilik Müsteşarlığı Yetkilileri Alaplı Liman Yerini İnceledi
Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde yapılması planlanan liman projesi ile ilgili olarak ilçeye gelen Ulaştırma Bakanlığı Denizcilik Müsteşarlığı yetkilileri liman yerinde incelemelerde bulundu.

ALPORT Liman İşletmeciliği Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Yılmaz, liman projesiyle ilgili olarak Ulaştırma Bakanlığı Denizcilik Müsteşarlığı yetkilileri ilçeye gelerek, liman yerinde imar tetkiki yaptıklarını belirtti. Liman projesinde sona yaklaşıldığını ve hazırlanan projeler ile arazinin karşılaştırıldığını belirten Yılmaz, “Ulaştırma Bakanlığı Denizcilik Müsteşarlığı Daire Başkan Vekili Kemal Yılmaz, Kdz. Ereğli Liman Başkan Vekili Cemal Eroğlu, Gemi Sorvır Uzmanı Erol Ekmekçi, Deniz Uzman Yardımcısı. Mühendis Mehmet Kalaycıoğlu, ALPORT Liman bölgesine gelerek incelemelerde bulundular. Uygulama imar tetkiki yaparak, Liman projesi ile araziyi karşılaştırdılar. İstanbul Teknik Üniversitesi'nde modelleme simülasyonu çalışması yapılarak, Limanının modelleme sistemiyle bilgisayar ortamında gemi yanaştırma, boşaltma ve yükleme işlemlerini sanal olarak gerçekleştirdiler. Yetkililer modellemeyi bizzat Alaplı'ya gelerek arazi ve proje üzerinde uyguladılar. Yaptıkları uygulama ve çalışmalarda her hangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Proje ile modelleme simülasyonu çalışmaların bir birine denk geldiğini belirttiler” dedi.

Liman projesi ile ilgili sürecin devam ettiği ve proje çalışmalarının sonuna yaklaşıldığını kaydeden Yılmaz, “Liman proje çalışmalarının sonuna yaklaşmış bulunuyoruz. Süreç devam ediyor. Çok büyük bir aksilik olmazsa iki ay içinde ALPORT Liman inşaatının temel atma çalışmalarına başlayacağız. Batı Karadeniz Bölgesi ile İç Anadolu'nun bazı illeri ve civar illerin liman sorununu büyük ölçüde çözecek ALPORT Liman projesinde çalışmaların sonuna yaklaşılması vatandaşlarımız gibi bizi de çok heyecanlandırmaktadır. Yasal prosedürlerin bir an önce tamamlanarak yasal izin alınmasını, dolgu inşaatına başlanmasını sabırsızlıkla bekliyoruz” diye konuştu.

Öte yandan incelemelerde Alaplı Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Şengün, Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rafet Kılıç, ALPORT yönetici ve yetkililerinin yanı sıra Alaplı Çevre Koruma Derneği Başkanı Oktay Türkyılmaz da hazır bulundu.

Habercinizbiz

Eklenme tarihi: 19.05.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MAYAMARINECYPRUS ..
 GESTAŞ Deniz Ulaş..
 SONAY Denizcilik ..
 KALAMIŞ Denizcili..
 KOÇ Topluluğu
 BORLU Çevik Akary..
 ARAZLAR Denizcili..
 MUMCUOGLU Gemicil..
 YENAL Denizcilik
 NİSA uluslararası..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim